Se lucrează la Şcoala Căprioru, dispensarul uman din Căprioru, comuna Tătărani

În comuna dâmboviţeană Tătărani, sunt în execuţie investiţii importante cu finanţare prin PNDL 2 şi se lucrează în acest moment. Vorbim despre reabilitarea şi modernizarea Şcolii Căprioru şi dispensar medical în satul Căprioru. Edilul Constantin Pătru ne-a declarat că deja au fost decontate zilele acestea, lucrări în valoare de 260.000 de lei pe proiectul ce vizează reabilitarea şi modernizarea Şcolii Căprioru. Se lucrează de zor şi la dispensarul medical.
Reabilitarea reţelei de apă potabilă
din satul Gheboieni, o mare urgenţă
Primarul comunei dâm-boviţene, Constantin Pătru ne-a vorbit şi despre necesitatea unei investiţii urgente în satul Gheboieni privind reţeaua de apă potabilă din satul Gheboieni, care este foarte veche şi când ţie lumea mai dragă cedează, gospodăriile rămânând fără apă potabilă.
Situaţia este destul de dificilă, însă edilul este încrezător că lucrurile se vor rezolva atâta timp cât este prins în POIM un proiect privind o parte din reţeaua de apă pentru satul Gheboieni şi, totodată autorităţile de la Tătărani speră într-un sprijin din partea instituţiilor abilitate în rezolvarea apei potabile în satul Gheboieni.
Modernizarea iluminatului public în comuna Tătărani, o prioritate pe agenda administraţiei locale
O altă investiţie importantă pentru comunitatea din Tătărani este modernizarea iluminatului public. Administraţia de la Tătărani a reuşit să modernizeze cu bani de la bugetul local o parte din reţeaua de iluminat public, însă ar mai fi nevoie de 500.000 de lei pentru finalizare. în acest sens, administraţia a depus un proiect pe PNDL 2, însă nu a primit finanţare. încrezător, edilul Constantin Pătru a spus că mai speră ca din economiile pe PNDL 2, să primească şi comuna Tătărani finanţare pentru continuarea modernizării iluminatului public.
Tătărani pregăteşte primul proiect pentru PNDL 3, introducerea
reţelei de gaz metan
Comuna Tătărani se numără printre localităţile cu o administraţie care a realizat proiecte eligibile ce au obţinut finanţări guvernamentale sau europene.
Edilul Constantin Pătru ne-a mărturist că acum se lucrează deja la un nou proiect pentru reţeaua de alimentare cu gaz din comună. De anul acesta, se pare că va exista un PNDL3 care finanţează exclusiv proiecte pentru introducerea şi extinderea reţelei de gaz metan, cu finanţare de 98% de la Guvern.
Cămin Cultural ultramodern în satul Gheboieni
La acest moment, comunitatea din Tătărani beneficiază de o investiţie foarte importantă, un cămin cultural ultramodern în satul Gheboieni. Investiţia a fost realizată prin CNI şi a avut o valoare de 846.498 lei cu TVA. Prin intermediul programului derulat de CNI, asupra clădirii căminului cultural, s-au efectuat lucrări de consolidare, de termoizolare a clădirii, schimbarea tâmplăriei exterioare şi reabilitare instalaţii electrice, termice şi sanitare. De asemenea, căminul cultural, beneficiază acum de o sală de festivităţi, cu o capacitate de aproximativ 190 de locuri. Prin modernizarea şi extinderea acestui obiectiv de investiţii s-a urmărit creşterea nivelului de educaţie şi socializare a cetăţenilor prin participarea la activităţi culturale, dezvoltarea activităţilor culturale în mediul rural în corelare cu programele de dezvoltare rurală şi creşterea participării locuitorilor (copii, tineri, adulţi, vârstnici) din mediul rural la activităţi culturale.
Edilul Constantin Pătru ne-a vorbit şi despre bugetul pe 2019, cu bune şi rele, iar la finalul întâlnirii a ţinut să sublinieze că localitatea are 16 proiecte pentru diferite obiective de investiţii, în concluzie, comuna Tătărani este şantier în lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Iluminat public mai eficient, cu bani europeni

Sistemul de iluminat public din Târgovişte va fi complet modernizat cu ajutorul fondurilor europene. În acest scop, săptămâna trecută a avut loc vizita în teren a experţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, ca etapă premergătoare aprobării finanţării proiectului depus de municipalitate. Aceştia au urmărit care este situaţia la faţa locului […]