Se instituie PURTAREA OBLIGATORIE a MĂŞTII DE PROTECŢIE în spaţiile aglomerate, pieţele, târgurile sau oboare din Dâmboviţa

Judeţul Dâmboviţa se numără printre primele judeţe din ţară, cu un risc epidemiologie ridicat privind infectările cu noul Coronavirus, şi asta, potrivit specialiştilor care monitorizează evoluţia COVID-19, pentru că NU SUNT RESPECTATE măsurile legale în vigoare privind stoparea răspândirii COVID-19.
Drept umare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, condus de prefectul judeţului, Aurelian Popa va adopta o HOTĂRÂRE potrivit căreia începând cu data de 30.07.2020, ora 06.00, se extinde PURTAREA OBLIGATORIE a măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. De asemenea, HOTĂRÂREA mai prevede un lucru foarte important, comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în aceste locaţii vor purta ca mijloace de protecţie atât masca, cât şi mănuşile.
Şi Autorităţile locale pe raza cărora funcţionează pieţe, târguri sau oboare în spaţii deschise vor dispune toate măsurile pentru a nu permite accesul în zonele dedicate acestor activităţi a persoanelor fără a purta mijloace de protecţie specifice.
Autorităţile locale, cu sprijinul forţelor de ordine publică – Poliţie, Jandarmerie, Poliţie Locală, după caz – vor aduce la îndeplinire prezenta hotărâre.
După adoptarea acestei HOTĂRÂRI, institiţia Prefectului va informa toate primăriile pe raza cărora se organizează pieţe, târguri sau oboare în spaţii deschise, pentru a se dispune măsuri în cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ADR Sud Muntenia - online, alături de consiliile judeţene şi municipiile reşedinţă de judeţ din Sud Muntenia

În data de 28 iulie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat o nouă rundă de întâlniri de lucru online destinate administraţiilor judeţene şi municipiilor reşedinţă de judeţ din Sud Muntenia. În cadrul reuniunilor, s-a avut în vedere stabilirea unui algoritm de lucru eficient, astfel încât demersurile autorităţilor publice […]