Se fura din societăţi comerciale

I.B.

hotiPoliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au probat activitatea infracţională a doi tineri, ambii de 17 ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de „furt calificat”. În sarcina acestora s-a reţinut faptul că în noapte de 10/11 octombrie a.c., prin forţarea uşii de acces, au pătruns în incinta unei societăţi comerciale, situată pe raza municipiului Târgovişte, de unde au sustras mai multe pachete de ţigarete.Poliţiştii continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale ale tinerilor, precum şi pentru recuperarea prejudiciului. Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici o serie de măsuri de protecţie:
Stabiliţi o strategie de siguranţă a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă.
Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.
Pe cei mai mulţi dintre infractori, o abordare de genul „pot să vă ajut cu ceva?” sau „vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?” îi va determina să-şi abandoneze planurile.
Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un per-soanal bine instruit.
Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.
Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.
Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.
Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.
În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se reia circulaţia trenurilor de călători pe ruta Ploieşti Sud-Târgovişte. Tot de joi, 15 octombrie se vor introduce 16 trenuri pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa

Începând de joi, 15 octombrie, o societate feroviară privată, Transferoviar Grup reia circulaţia trenurilor de călători pe ruta Ploieşti Sud-Târgovişte şi retur, într-o primă variantă doar cu o pereche de trenuri. Staţii de cale ferată şi halte care nu au mai văzut picior de călător în ultimii patru ani vor […]