Se fură din pădurile dâmboviţene

I.B.

lemne furatePoliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cornăţelu au surprins în flagrant patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 70 de ani, în timp ce încărcau material lemnos în căruţe. Din verificări, a reieşit că aceştia au tăiat mai mulţi arbori, esenţă stejar, dintr-o pădure situată pe raza localităţii Bolovani, aparţinând Ocolului Silvic Răcari, cu scopul de a-i sustrage. De asemenea, alte trei persoane au fost surprinse de poliţiştii din Măneşti, în timp ce sustrăgeau arbori din speciile stejar şi carpen, dintr-o pădure aparţinând Ocolului Silvic Sturzeni.
Pe numele celor în cauză poliţiştii au întocmit dosare penale pentru nere-spectarea prevederilor Legii 46/2008 privind Codul Silvic, iar materialul lemnos şi uneltele folosite la tăierea arborilor au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare au depistat doi bărbaţi din Ludeşti, în timp ce transportau cu atelaje hipo 2.20 m3 de material lemnos, pentru care nu deţineau documente justificative de provenienţă ori transport. Faţă de cei doi bărbaţi, s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu Legea 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Recolta Gura Şuţii, revelaţia sezonului de toamnă. Un arbitru în lupta pentru locul întâi

Se consideră că Recolta Gura Şuţii este revelaţia sezonului de toamnă în Liga a 4-a dâm-boviţeană. Trupa păstorită de Titel Dinu ocupă, după disputarea turului (17), locul 3 cu 35p. ” Războinicii” din Gura Şuţii au repurtat 11 victorii şi 2 egaluri. Au +7 (34-27) la golaveraj. Performanţa e cu […]