Published On: joi, iul. 6th, 2017

Se face cadastru gratuit la Gura Foii, în Tarlaua 23, în parcela 470, 471 şi 475

nichiduta.ro

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dâmboviţa a încheiat contracte de finanţare cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţ, printre care şi comuna Gura Foii pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF).
Deţinătorii de terenuri nu plătesc nici un ban. Începând de miercuri, 5 iulie 2017 locuitorii comunei Gura Foii care deţin terenuri în Tarlaua 23, în parcela 470, 471 şi 475 sunt aşteptaţi la sediul Primăriei Gura Foii cu actele de proprietate (titlu de proprietate, acte de succesiune, acte de partaj, acte de vânzare-cumpărare), în care sunt trecute parcelele enumerate mai sus şi actele de stare civilă ale proprietartilor (buletine, acte de deces) în vederea efectuării cadastrului gratuit. Lipsa actelor de proprietate şi a actelor de stare civilă duce la imposibilitatea efectuării lucrărilor de cadastru.
Finanţarea lucrărilor se face din fonduri europene şi bugetare. Pe fiecare parcelă (numită imobil, conform legii), costul cu cadastrarea este fix de 60 de lei, sumă care se decontează firmei care realizează aceste servicii cadastrale. Cetăţenii nu plătesc nici un leu, ci doar pun la dispoziţia autorităţilor locale documentele care atestă proprietatea asupra pământului. Până în 2023 trebuie să existe cadastru la întreaga suprafaţă a judeţului şi chiar a ţării.
Cele mai multe primării au ales să introducă în programul de cadastru parcele care erau comasate şi care erau fără litigii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro