Se fac demersuri pentru refacerea drumurilor judeţene afectate de alunecările de teren din primăvară

Fenomenele meteorologice din perioada lunii martie 2018 au determinat reactivarea unei alunecări de teren din zona drumului judeţean DJ 716, în punctul „Saramură”, pentru refacerea şi punerea în siguranţă a acesteia fiind alocată suma 1.300 mii lei, prin Hotărârea Guvernului nr. 177/04.04.2018 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale. Astfel, ca urmare a procedurilor de achiziţie şi în conformitate cu prevederile H.G. 907/2016, pentru obiectivul „Refacere drum judeţean DJ 716, punct „Saramură”, prin lucrări de punere în siguranţă, asigurarea scurgerii apelor şi amenajarea părţii carosabile”, a fost întocmită Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi Proiectul pentru Autorizaţia de Construire, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici.
În acelaşi sens, pentru intervenţia cu lucrări de consolidare a aripilor, refacere a sferturilor de con culee mal stâng şi apărari de mal, la obiectivul „Pod pe DJ 710 A peste râul Cricov la Ghirdoveni” s-a realizat Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie, în baza acesteia urmând a fi demarcate procedurile de achiziţie a Proiectului Tehnic şi a lucrărilor necesare.
Totodată, pentru reabilitarea sectorului de drum aparţinând DJ 712, aflat pe raza teritorială a comunei Şotânga, de la km 0+000 la km 10+160, propus a se realiza în parteneriat de către judeţul Dâmboviţa şi unitatea administrativ-teritor-ială Şotânga, au fost contractate şi executate serviciile de realizare a documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul „Reabilitare DJ 712 Teiş – Şotânga”, în fazele Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie – D.A.L.I. şi Proiectul pentru Autorizaţia de Construire. În acelaşi sens, existând posibilitatea finanţării prin Programul Operaţional regional 2014 – 2020 a unor obiective complexe de infrastructură rutieră, CJ a contractat serviciile de actualizare ale acestui proiect, prin completarea documentaţiei tehnico-economice pe întregul traseu Târgovişte – Şotânga – Vulcana Pandele – Brăneşti – Pucioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lucrări de reamenajare pe Str. Nicolae lorga: Loc de joacă modernizat şi zeci de noi locuri de parcare

Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, însoţiţi de şefi de direcţii din cadrul instituţiei, au efectuat o vizită în teren, în zona limitrofă Străzii Nicolae lorga, unde sunt în curs de finalizare lucrările la un proiect consistent de reamenajare şi modernizare urbană. Un prim obiectiv […]