Published On: mie, mai 22nd, 2019

Se extinde Secţia de îngrijiri Paliative a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

nichiduta.ro

Mâinile care ajută sunt mai sfinte decât gurile care se roagă. Secţia de Îngrijiri Paliative, reprezintă o prioritate pe lista de investiţii a anului 2019 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Secţia de Îngrijiri Paliative este destinată exclusiv pacienţilor spitalului, care au nevoie de tratamente care să le amelioreze durerile provocate de bolile fără speranţă de vindecare şi care primesc astfel şansa de a fi trataţi până în ultima clipă cu demnitate şi cu respect.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu ne-a dat o veste extraordinară cu privire la Secţia de Îngrijiri Paliative şi anume se lucrează la studiul de fezabilitate pentru proiectul „Extindere Secţie Paliative”.
Acest proiect de extindere vizează realizarea a 7 rezerve, cu câte 2 paturi, a câte 8 mp de fiecare pat, dotate cu grup sanitar pentru persoane cu mobilitate redusă şi duş, o cameră personal, o cameră medic,grup sanitar personal medical, vestiar personal, boxă curăţenie şi încăpere deşeuri rufe murdare.
„Necesitatea şi oportunitatea pentru extinderea Secţiei Paliative, este determinată de faptul că, în prezent, activitatea medicală specifică secţiei nu se desfăşoară în condiţii optime… Acest fapt, a determinat iniţierea proiectului de extindere a unui corp de clădire, realizându-se, astfel, o construcţie modernă, funcţională şi dotată corespunzător. În acest sens, obiectivul a fost înclus în lista de investiţii pentru anul 2019, am prevăzut şi cheltuielile aferente cu întocmirea studiului de fezabilitate”, a punctat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu.
În prezent, Secţia Paliative îşi desfăşoară activitatea în spaţiul creat în clădirea pavilion cardiologie P+1E (corp vechi). Consiliul Judeţean Dâmboviţa, încă de luna trecută a aprobat Nota de Fundamentare pentru obiectivul „Extindere Secţie Paliative” la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte – studiu de fezabilitate.
Valoarea estimată a studiului de fezabilitate este de 49 mii lei, cu T.V.A. inclus şi va fi realizat din veniturile proprii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro