Published On: joi, oct. 26th, 2017

SE DEFINITIVEAZĂ PROGRAMUL CUPEI ROMÂNIEI LA VOLEI FEMININ

nichiduta.ro

Retragerea din Divizia A1 a două formaţii a făcut ca echipele CSM Lugoj şi CSU Medicina CSŞ Tîrgu Mureş să meargă direct în faza sferturulor de finală, la fel ca primele patru clasate din campionatul precedent, exceptate prin regulament de la primul tur. În aceste condiţii, avem în programul turului întâi doar două întâlniri, ambele deschise oricărui rezultat, chiar dacă Dinamo Bucureşti a cedat sâmbătă meciul de campionat cu ACS Agroland Timişoara desfăşurat tot în Sala Dinamo. Cele două partide se dispută în manşă unică, pe terenul primei echipe trase la sorţi.
Federaţia Română de Volei a decis să păstreze, în mare parte, sistemul de desfăşurare din sezonul trecut, însă a renunţat la semifinalele tur-retur, revenind la Final Four (va avea loc pe 27 şi 28 aprilie 2018, la feminin, respectiv pe 5 şi 6 mai 2018, la masculin). Ca şi până acum, primele patru clasate din campionatul precedent (reprezentantele României în Cupele Europene) au fost exceptate de la primul tur (optimi de finală) şi vor debuta abia în sferturi.
Deţinătoarele trofeului sunt CS Volei Alba-Blaj, la feminin, şi Arcada Galaţi, la masculin.
Programul Cupei României la volei feminin
optimi de finală (se joacă miercuri 25 octombrie 2017, în manşă unică, pe terenul primei echipe):
disputa 1: CSM Lugoj stă disputa 2: ora 16.00: Dinamo Bucureşti – ACS Agroland Timişoara – se joacă în Sala Dinamo
disputa 3: ora 14.00: Universitatea NTT Data Cluj -ACS Penicilina laşi disputa 4: CSU Medicina CSŞ Târgu Mureş stă
sferturi de finală (se joacă tur-retur, pe 29 noiembrie 2017 şi 17 ianuarie 2018):
disputa 5: CSM Lugoj – CSM Târgovişte
disputa 6: CS Volei Alba-Blaj -CSU Medicina CSŞ Târgu Mureş disputa 7: Ştiinţa Bacău -învingătoarea disputei 3 disputa 8: învingătoarea disputei 2 – CSM Bucureşti
În sferturi de finală se joacă tur-retur şi se califică mai departe echipa care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe (se aplică sistemul din faza eliminatorie a Cupelor Europene). Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3:0 sau 3:1, 2 puncte pentru victorie cu 3:2, 1 punct pentru înfrângere cu 2:3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0:3 sau 1:3 (exact ca în campionat). Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj. Astfel, dacă fiecare echipă câştigă cu 3:2 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3:0 sau 3:1 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă o echipă câştigă cu 3:0 sau 3:1, iar cealaltă cu 3:2, prima echipă merge mai departe.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro