Se construieşte o şcoală cu clasele 0-VIII în satul Corbii Mari cu finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (Regio)

Date:

Proiectul administraţiei locale din comuna Corbii Mari are în vedere îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale şi, implicit, a procesului de învăţământ.
În acest sens, va fi construită şi dotată o nouă şcoală în cadrul căreia vor fi organizate laboratoare, două săli media, o sală de festivităţi, spaţii administrative, precum şi grupuri sanitare moderne. De asemenea, în exteriorul clădirii vor fi amenajate spaţii verzi destinate activităţilor recreative. Astfel, elevii şi cadrele didactice vor beneficia de condiţii optime pentru desfăşurarea activităţilor educative, asig-urându-se totodată creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi al învăţământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.
Pentru realizarea investiţiilor, administraţia comunei Corbii Mari a obţinut finanţare din Regio, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, Prioritatea de investiţii 10.1 – „Investiţiile în educaţie şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare”, Obiectiv specific 10.1 „Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învăţământului obligatoriu, Operaţiunea B.
Implementat în 44 de luni, începând cu 1 martie 2018, până la 31 octombrie 2021, proiectul are o valoare totală de 7.039.345,10 lei. Din aceştia, peste 5,9 milioane de lei sunt asiguraţi din FEDR, peste 900 de mii de lei provin din bugetul naţional, peste 140 de mii de lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a beneficiarului, în timp ce valoarea cheltuielilor neel igibile asigurate de beneficiar se ridică la suma de 7.735 de lei.
În prezent, în regiunea Sud Muntenia s-au înregistrat 1.752 de proiecte (inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 10 miliarde de lei. Din acestea, au fost semnate contracte pentru 739 de cereri de finanţare, a căror valoare solicitată este de peste 6,4 miliarde de lei. În situaţia contractelor semnate, este inclus şi contractul aferent Priorităţii de investiţii 11.1 – „Consolidarea capacităţii instituţionale şi o administraţie publică eficientă”, proiect implementat la nivel naţional al cărui beneficiar este Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, gestionat de ADR Sud Muntenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accidente de circulație  în lanț, pe drumurile din Dâmbovița 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați...

CONTROALE ÎN LOCALITATEA BĂLTENI: Au fost verificate centrele de fier vechi

Ieri,  17 aprilie, peste 200 de polițiști din cadrul...

 Mesaje frauduloase concepute de atacatori, care vizează utilizatori din România în ultimul timp

 Vorbim despre tehnci pe care infractorii le reciclează sub...

 NOUA APLICAȚIE eDAC este folosită zi de zi în misiunile jandarmilor dâmbovițeni 

Un nou sistem digital de verificare a documentelor de...