Published On: joi, mart. 7th, 2019

Se apropie simularea examenelor de Evaluare Naţională şi BAC 2019

nichiduta.ro

Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial, ordinul ministrului ce prevede organizarea simulărilor de Evaluare Naţională la clasele a VlI-a şi a VlII-a în perioada 11 – 13 martie, precum şi organizarea simulărilor de BAC 2019 la clasele a XI-a şi a XII-a în perioada 18 – 21 martie.
Notele pot fi trecute în catalog
Faţă de anii trecuţi, o noutate o reprezintă precizarea oficială în ordin că notele de la simulare pot să fie consemnate în catalog: „La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog”, informează edupedu.ro.
Ordinul privind organizarea simulărilor mai prevede că se aprobă organizarea acestor simulări ale evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi ale examenului de bacalaureat în anul şcolar 2018-2019 „pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv ale unui examen de bacalaureat naţional şi cu scopul de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversi-tar la finalul studiilor gimnaziale/liceale”. La simulările evaluării naţionale care se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, participă şi elevii clasei a VII-a.
Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă, la care participă şi elevii claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/frecvenţă redusă, învăţământ de masă.”
PROGRAMUL SIMULĂRILOR
Ministerul Educaţiei precizează că procedura în baza căreia se va desfăşura simularea va fi comunicată inspectoratelor şcolare. În ceea ce priveşte calendarul final pentru Simularea Evaluării Naţionale din acest an pentru clasa a VII-a şi a VIII-a, acestea vor avea loc în mai puţin de două săptămâni. Proba scrisă pentru limba şi literatura română va fi susţinută în data de 11 martie, pentru ca a doua zi, elevii să dea simularea la matematică. În data de 13 martie are loc simularea probei scrise pentru limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în data de 22 martie.
Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au cu o săptămână în plus să se pregătească, prima simulare, pentru proba scrisă la limba şi literatura română va avea loc în data de 18 martie, iar a doua zi minorităţile vor susţine proba scrisă la limba şi literatura maternă. În data de 20 martie va avea loc proba obligatorie a profilului. În data de 21 martie viitorii absolvenţi de liceu vor susţine simularea pentru proba la alegere a profilului şi specializării.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro