Published On: vin, dec. 7th, 2018

„SCUTUL PĂDURII” – CONTROALE PENTRU COMBATEREA TĂIERILOR ILEGALE DE ARBORI

nichiduta.ro

Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În ultima săptămână, au fost desfăşurate peste 500 de controale pe linie silvică, în urma cărora poliţiştii au aplicat aproape 1.000 de sancţiuni şi au confiscat peste 300 de pomi de Crăciun şi o tonă de cetină.
În perioada 20 – 25 noiembrie a.c., poliţiştii au efectuat 526 de controale în fondul forestier naţional, în locuri de depozitare şi comercializare a materialului lemnos şi pe drumurile publice. Peste 1.000 de obiective (exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare, ocoale silvice) au fost verificate.
Poliţiştii au constatat 43 de infracţiuni din domeniul silvic, dar şi la alte acte normative, şi au aplicat 1.046 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 164 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de peste 700.000 de lei).
Acţiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea fizică a peste 660 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 150.000 de lei (lemn de lucru, cherestea, lemn de foc). Au fost confiscaţi şi peste 300 de pomi de Crăciun, în valoare de 8.000 de lei şi 1.100 kg. de cetină, în valoare de 320 de lei.
De asemenea, s-a dispus confiscarea sau indisponibilizarea uneltelor folosite la comiterea ilegalităţilor silvice (ferăstraie mecanice, topoare şi securi, un autovehicul şi 2 atelaje hipo). În acţiuni au fost angrenaţi jandarmi şi lucrători ai Gărzii Forestiere.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente