Şcolile şi grădiniţele, igienizate ca la carte şi rechizite şcolare pentru cei 450 de elevi şi preşcolari de la Răzvad

Astăzi, 10 septembrie 2018, clopoţelul sună în toate unităţile de învăţământ şi îşi vor deschide larg porţile. Emoţiile sunt mari pentru toţi cei care participă la festivităţile de deschidere: preşcolari, şcolari, părinţi, autorităţi locale şi profesori.
S-au făcut ultimele pregătiri pentru începerea noului an şcolar şi în comuna dâmboviţeană Răzvad. Administraţia locală de la Răzvad condusă de primarul Emanuel Spătaru şi viceprimarul Ionela Şerban, a făcut toate eforturile pentru ca şcolarii şi preşcolarii de la Răzvad să înceapă cursurile în condiţii decente. Una dintre preocupările constate ale autorităţilor locale din comuna dâmboviţeană Răzvad este bunăstarea copiilor, în special a celor care urmează o formă de învăţământ. Toţi elevii răzvădeni dar şi preşcolarii vor primi pe lângă manuale şi câte un dar din partea Primăriei Răzvad, respectiv câte un set de rechizite şcolare. Pachetele cu rechizite au conţinut diferit în funcţie de nivelul de studiu. Pentru preşcolari sunt prevăzute acuarele, caiete desen, plastelină, un set de creioane colorate, un set cariocă precum şi pensule. Pentru elevii din clasele pregătitoare – IV sunt prevăzute caiete, acuarele, un penar complet echipat, precum şi un bloc de desen. Pentru elevii din clasele V – VIII sunt prevăzute penare complet echipate şi caiete studenţeşti, atât de matematică, cât şi de română.
Rechizitele au ajuns în toate unităţile şcolare de pe raza comunei Răzvad, înainte de începerea anului şcolar, astfel încât, în prima zi de şcoală, luni, 10 septembrie 2018, toţi copiii să intre în posesia
lor.
Autorităţile din Răzvad pun mare accent pe dezvoltarea sistemului educaţional. Peste 450 de şcolari şi preşcolari, înscrişi la unităţile şcolare răzvădene, vor primi câte un set de rechizite şcolare din partea Primăriei şi Consiliului Local Răzvad. Încă de la începutul anului, administraţia de la Răzvad a prevăzut în buget, banii necesari pentru achiziţionarea acestor rechizite. Nu au fost uitate nici cadrele didactice, cărora administraţia locală le-a asigurat minimul de materiale didactice necesare desfăşurării activităţii şcolare. Un gest deosebit din partea autorităţilor, dar şi apreciat de cadrele didactice. La Şcoala din Răzvad există şi mobilier nou şi asta datorită implicării admnistraţiei locale dar şi a unor oameni cu suflet mare.
La Grădiniţa Valea Voievozilor, clasă cu program prelungit
Aşa cum spuneam, administraţia din Răzvad pune mare accent pe dezvoltarea sistemului educaţional. La solicitarea mai multor părinţi, la Grădiniţa Valea Voievozilor, s-a înfiinţat o clasă cu program prelungit, de aceste servicii vor beneficia peste 15 prichindei. Autorităţile locale au achiziţionat mobilierul necesar şi au amenajat spaţiile necesare pentru această clasă. Ba mai mult, au fost luate din timp şi toate autorizaţiile necesare.
Nu în ultimul rând, edilul Emanuel Spătaru le-a urat şcolarilor şi preşcolarilor un an şcolar plin de realizări şi multă putere de muncă. Edilul Emanuel Spătaru îşi respectă cu sfinţenie motto-ul: „împreună construim viitorul la Răzvad!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Majorarea cuantumului sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu"

Începând cu noul an şcolar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, faţă de 180 lei/lunar cât primea până în prezent. De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 lei la […]