Published On: lun, Iun 19th, 2017

Şcoala nr. 1 Moreni a obţinut statutul de Şcoală Europeană

La Palatul Parlamentului a avut loc festivitatea de decernare a certificatelor care atestă statutul de Şcoală Europeană pentru unităţile de învăţământ din ţară, în următorii trei ani şcolari.
Delegaţia judeţului Dâmboviţa a fost compusă din inspector şcolar general adjunct Stroe Cristina, inspector pentru proiecte educaţionale Stancu Valentin, director Predoană Gabriel şi director adjunct Grozea Daniela, eleva Maria Cristina Popa de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Moreni, director adjunct Rădulescu Carmen şi elev Mihnea Petre de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte. Au fost aprobate prin ordin de ministru 63 de distincţii pentru toate categoriile de şcoli din ţară, poziţia 29 fiind deţinută de Şcoala Gimnazială Nr. 1 Moreni, Dâmboviţa, din cele 117 candidaturi câte au fost evaluate anul acesta.
Au fost apreciate ambiţia şi dăruirea cu care au fost desfăşurate activităţi în cadrul unor proiecte europene şi impactul pe care l-au avut acestea asupra elevilor şi instituţiei în general.
Principalul câştig este modul în care Şcoala Gimnazială Nr. 1 Moreni se deschide, se conectează la nou şi la provocările educaţiei, respectă valorile europene şi se mobilizează să scoată în evidenţă realizările. Premiul în bani oferit de Ministerul Educaţiei Naţionale are o valoare de 5.000 lei şi este destinat achiziţionării unor dotări sau echipamente necesare şcolii.
În cadrul festivităţii de decernare a certificatului de Şcoală Europeană 2017, pentru că anul acesta este an aniversar al Uniunii Europene şi al Programului Comisiei Europene pentru educaţie, tineret şi sport, denumit în perioada 2014-2020, Erasmus+, directorul ANPCDEFP, Calotă Monica, a gândit şi organizat un moment de premiere a pionierilor în domeniul proiectelor şi a celor mai harnice instituţii din ţară, care au implementat proiecte europene şi în care rezultatele sunt vizibile. În cadrul acestei festivităţi de înaltă ţinută, la secţiunea „harnicii”, a fost premiat Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte, care a ocupat locul al doilea la nivel naţional pe baza unor criterii dintre care amintim: numărul de proiecte instituţionale implementate în perioada în care programul Comisiei Europene s-a derulat în România (1997-prezent) şi impactul pe care acestea le-au avut la nivelul instituţiei.
Prin rezultatul de anul acesta, pentru anul şcolar 2017-2018, în judeţul Dâmboviţa vor fi 13 instituţii de învăţământ care deţin statutul de Şcoală Europeană.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>