Şcoala Malu cu Flori intră într-un amplu proces de extindere şi modernizare

0 0

Veşti minunate şi mult aşteptate pentru şcolarii din comuna dâmboviţeană Malu cu Flori. După ce administraţia locală condusă de edilul Ion Constantin, a făcut nenumărate demersuri susţinute şi de foştii parlamentari: conf.univ.dr. Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan-preşedinte CJ Dâmboviţa, iată că astăzi, s-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare, extindere şi dotare Şcoala Malu cu Flori”. Liviu Gabriel Muşat, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, alături de Ion Constantin, primarul comunei Malu cu Flori, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare, extindere şi dotare Şcoala Malu cu Flori din Satul Malu cu Flori, în Comuna Malu cu Flori, Judeţul Dâmboviţa”, finanţat din Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, Prioritatea de investiţii 10.1 – „Investiţiile în educaţie, şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare”, Obiectivul specific 10.1 – „Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, Operaţiunea B – „Învăţământ obligatoriu”. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului de învăţământ, prin modernizarea, extinderea şi dotarea şcolii existente în satul Malu cu Flori. Intervenţiile prin proiect urmăresc reabilitarea construcţiei existente şi extinderea acesteia, asigurarea utilităţilor necesare funcţionării şi, nu în ultimul rând, dotarea cu echipamente specializate pentru procesul de învăţământ.
Proiectul are o valoare totală de peste 5,45 milioane lei, din care aproape 4, 55 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR), 696 mii de lei este finanţarea de la Bugetul de Stat şi aproape 210 mii de lei este contribuţia beneficiarului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De ce sunt schimbaţi directorii de şcoli care au performat? Pentru că nu fac politica actualului ministru!!!

Încă de la prima întâlnire „în format clasic” cu reprezentanţii presei locale – asta ca să folosim o expresie la modă, inspectorul şcolar general numit, d-na Cătălina Homeghiu, a reuşit o performanţă care, recunoaştem, nu este chiar la îndemâna oricui. Într-o conferinţă care s-a întins pe aproape o oră, n-a […]