Published On: lun, mart. 27th, 2017

Şcoala Gimnazială l-VIII Mogoşani, afectată de cutremur

In comuna Mogoşani s-a desfăşurat un exerciţiu de alarmare publică ce a urmărit activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) şi a populaţiei din comuna Mogoşani, în cooperare cu structuri ale M.A.I., în cazul producerii unui cutremur major. Exerciţiul a fost coordonat de specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa.
Conform scenariului exerciţiului, în urma producerii unui cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, au fost afectate persoane şi bunuri, după cum urmează:
– avarierea clădirii Şcolii Gimnaziale I-VIII Mogoşani (în care îşi desfăşurau activitatea cca.90 elevi şi cadre didactice);- incendiu la 3 locuinţe, fiind afectate pe o suprafaţă de apriximativ 200 mp;
– 5 persoane au fost rănite în urma producerii cutremului, 4 dintre acestea fiind surprinse de elemente de construcţie care se prăbuşeau şi o persoana a suferit arsuri urmare a producerii unui incendiu în locuinţă.
– avarierea a 20 locuinţe individuale şi 10 anexe gospodăreşti.
La exerciţiu au participat următoarele forţe şi mijloace:
– CLSU al comunei
Ocniţa;
– SVSU al comunei
Ocniţa;
– grupa operativă constituită la nivelul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa;
– 3 echipaje de intervenţie de la Detaşamentul de pompieri din Găeşti. Dintre obiectivele generale urmărite, enumerăm:
– antrenarea CLSU Ocniţa pentru trecerea în timp scurt şi în mod organizat la aplicarea măsurilor de evacuare a populaţiei şi bunurilor materiale din zonele afectate;
– verificarea funcţionării mijloacelor tehnice de alarmare a populaţiei;
– antrenarea populaţiei pentru cunoaşterea semnalelor de alarmare („LA DEZASTRE”) şi a modului de comportare pe timpul acestora.
In urma evaluării calitative s-a concluzionat că exerciţiul desfăşurat şi-a atins scopurile propuse, reuşindu-se armonizarea acţiunilor tuturor forţelor participante, specialiştii din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa acordând asistenţa tehnică de specialitate autorităţilor publice locale, astfel încât, într-o situaţie reală, reacţia de răspuns şi activitatea CLSU să fie cât mai promptă şi eficientă.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>