ŞCOALA DE VARĂ – O MODALITATE PLĂCUTĂ ŞI UTILĂ DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER

0 0

scoalaCentrul Europe Direct a încheiat, la finalul săptămânii trecute, cea de a patra ediţie a Şcolii de vară pentru copii şi tineri, dedicată copiilor cu vârste între 9 şi 12 ani şi tinerilor de la 16 şi peste 20 de ani. Managerul Centrului, Vlăduţ Andreescu a făcut câteva precizări referitor la acest eveniment: „Încercăm pe această cale, să aducem în prim plan informaţii cu precădere din domeniul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, drepturile de autor, proprietate intelectuală, design, brevete de inveţii, dar, cu precădere, folosirea acestor informaţii, pornind de la paşii necesari infiinţării unei firme şi de la deprinderile practice pe care copiii şi tinerii ar trebui să le aibe, sau pe care le au, dezvoltând astfel hobby-uri şi, de ce nu, societatea, împreună cu specialiştii pe care îi avem la dispoziţie, care le răspund la întrebările pe care le au, legat de aceste lucruri. Avem, alături de noi şi profesori care ajută la atelierele practice. Toate bunurile realizate vor fi donate bibliotecilor publice din judeţul Dâmboviţa. Ideea ne-a venit de la copii, care sunt atât de spontani şi care au realizat, în cadrul unor ateliere în trecut, diferite obiecte care au fost donate în cadrul unor spectacole umanitare, organizate de către Centrul Europe Direct. Obiectele erau realizate în cadrul atelierelor, dar copiii au făcut paşii necesari, pornind de la marketingul de piaţă, înfiinţarea unei firme. Am considerat atunci oportun, dat fiind şi faptul că avem un parteneriat dezvoltat cu OSIM, să chemăm specialişti de aici, să invităm inventatori alături de noi, să arate copiilor cum pot porni de la o idee, o afacere”.
Numărul celor care doresc să participe la această şcoală de vară este în creştere, de la ediţie la ediţie. În trecut câteva sute de persoane au beneficiat de aceste cursuri. La numărul acestora se adaugă cele peste 100 de persoane care au absolvit ediţia din acest an, la toate cele trei categorii. Aceste servicii au fost oferite gratuit.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. ŞCOALA DE VARĂ A COMUNITĂŢII CIOCĂNEŞTI 2013

In localitatea Ciocăneşti -Dâmboviţa, are loc cea de a IV-a ediţie a Şcolii de Vară comunitare Ciocăneşti, cea mai mare şi mai complexă şcoală rurală din România. Se doreşte crearea unui model de şcoală de vară comunitară cu scopul clar de a consolida baza de schimbare a comunităţii din punct […]