Published On: vin, aug. 16th, 2013

ŞCOALA CORESI VA FI FINALIZATA PÂNĂ LA ÎNCEPEREA NOULUI AN ŞCOLAR

nichiduta.ro

Şeful administraţiei locale, primarul Gabriel Boriga, a făcut o vizită de lucru pe şantierul de la Şcoala Coresi, insituţie de învăţământ aflată în reabilitare, în baza unui proiect cu finanţare europeană. Acesta s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor şi a asigurat conducerea şcolii că totul va fi gata la începerea anului şcolar.
„Lucrările se desfăşoară în ritmul pe care îl anticipasem. Avem speranţe şi facem toate eforturile ca, până la 15 septembrie, să avem lucrarea terminată, elevii în clase, profesorii pregătiţi să predea într-o şcoală de nivel european. Deşi, poate unora neiniţiaţi li se pare că mai este mult de lucru, cu siguranţă se vor depune toate eforturile conjugate ale constructorului, şcolii, primăriei, ca toată lucrarea să fie terminată şi predată în bune condiţii mai devreme de 15 septembrie. Vreau să îi asigur pe toţi locuitorii din Aleea Trandafirilor că lucrurile se vor desfăşura în condiţii absolut normale şi acest cartier va fi unul dintre cele mai frumoase ale Târgoviştei, iar şcoala este perla coroanei”, a declarat Gabriel Boriga.
La vizita pe şantier a fost şi deputatul PDL de Târgovişte, Florin Popescu, despre care edilul a ţinut să precizeze că a avut un rol important în realizarea acestui proiect. „Mă bucur că sunt astăzi aici la Şcoala Generală 5, care acum se numeşte Coresi, şi văd că se finalizează nişte lucrări de reabilitare pe care atât copiii, cât şi cadrele didactice de aici le merită cu prisosinţă, pentru că au avut rezultate deosebite în procesul educaţional.

Avem olimpici aici şi cred că vor intra pe16 septembrie, când începe anul şcolar, cu un nou tonus, alt chef de muncă, într-un cartier care, aşa cum spunea şi primarul Gabriel Boriga, va intra de la 1 septembrie într-un proces de reabilitare, cu spaţii verzi, asfalt, reţele de canalizare, toate cu fonduri europene. Primăria va pune doar 2%. Restul vin ca finanţare de la UE şi de la Guvernul României. Iată că se poate. Sunt oameni care muncesc aici şi este un plus de confort pentru un cartier cu foarte mulţi pensionari care şi-au făcut datoria faţă de Târgovişte”, a declarat Florin Popescu.
Şi directoarea şcolii, Georgeta Gogeanu s-a arătat încrezătoare că proiectul va fi finalizat la începerea anului şcolar şi elevii vor putea intra în clasele lor, pentru a nu mai fi nevoiţi să facă naveta la alte şcoli din municipiu. „Mai sunt lucruri care, trebuie să recunosc, că mă îngrijorează, dar sunt optimistă, ca de obicei, că va fi bine şi că la 16 septembrie vom fi cu toţii aici în şcoală. Nu vreau să cred că nu va fi aşa dar, dacă se întâmplă ceva şi nu va fi aşa, nu vom dispera… Sunt foarte mulţi părinţi care întreabă şi-şi pun problema, dacă şi anul viitor vom învăţa în aceleaşi condiţii ca şi anul trecut. Aş vrea să-i liniştesc şi eu pe dumnealor, aşa cum mă liniştiţi dumneavoastră pe mine şi cu siguranţă vom avea condiţii de învăţământ aşa cum trebuie să aibă o şcoală europeană şi aşa cum trebuie să aibă, de altfel, toţi elevii”, a afirmat Georgeta Gogeanu.
City managerul oraşului, Gabriel Cioacă, a declarat că în zilele următoare vor avea loc vizite de acest gen şi pe celelalte şantiere ale şcolilor aflate în reabilitare. Este vorba despre Colegiul Naţional C. Cantacuzino, Liceul Teoretic Petru Cercel, Grupul Şcolar Voievodul Mircea, Şcoala Smaranda Gheorghiu şi Grupul Şcolar Industrial Nicolae Ciorănescu, dar şi la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu unde, dat fiind că lucrările au început mai târziu – în luna martie, proiectul nu va fi finalizat la începutul anului şcolar.
Municipiul Târgovişte a avut zece proiecte pentru care a accesat bani europeni. Trei au fost finalizate, Colegiul Naţional Constantin Carabella, Şcoala Paul Bănică şi Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro