SCHIMBĂRI LA PLATA ARBITRILOR IN BASCHETUL ROMANESC

Mihai ROŞOIU

Având în vedere modificările intervenite în Codul Fiscal, precum şi în Legea 69/2000, modificări care pun în dificultate cluburile participante în campionatele naţionale de baschet, organizate de către Federaţia Română de Baschet, în ce priveşte plata baremurilor de arbitraj/comisari, FR Baschet recomandă cluburilor care participă în Liga 1 şi/sau campionatele naţionale de juniori următoarele:
1. Semnarea de contracte de prestări servicii cu entităţile autorizate ale arbitrilor de baschet/comisari. Având în vedere obligativitatea autorizării pentru funcţionarea în activitatea de arbitraj/comisari, cea mai mare parte a arbitrilor români de baschet/comisarilor funcţionează în acest moment în entităţi autorizate de către Registrul Comerţului.
2. FR Baschet recomandă un draft de contract de prestări servicii pentru acest tip de activităţi, pe care îl ataşăm în format editabil acestui document.
3. La începutul sezonului sau la prima delegare clubul şi arbitrul/comisarul vor semna contractul de prestări servicii valabil pe întreaga durată a sezonului competiţional.
4. La fiecare meci arbitrul/comisarul (entitatea autorizată) va emite factura pentru meciul pe care îl arbitrează/comisariază, factura putând fi plătită în numerar sau în contul bancar al entităţii autorizate.
5. În cazul plăţii cash, entitatea autorizată va emite chitanţa de încasare a sumei din contract.
6. Sumele din contract sunt sume brute, în acord cu baremierul de plată aprobat de Biroul Federal al FR Baschet în şedinţa din data de 15.06.2017 (arbitri) şi baremierul aprobat de FRB pentru comisari şi restul oficialilor de joc.
7. Din suma brută încasată arbitrul/comisarul are obligaţia să-şi achite taxele şi impozitele legal stabilite de legislaţia în vigoare.
8. Este interzis ca cele două părşi să încheie contracte pentru alte sume decât cele prevăzute în baremierele aprobate de către FR Baschet.
9. Încheierea contractelor pentru alte sume va fi considerată ca o încălcare a normelor şi regulilor de etică ale FRB şi va fi sancţionată de comisiile abilitate ale FR Baschet.
10. În cadrul contractului sunt prevăzute şi obligaţiile Beneficiarului referitoare la cazare şi masă pentru arbitri/comisari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ŞI TU POŢI DEVENI SALVATOR!

Ministerul Afacerilor Interne organizează, în premieră, o sesiune de admitere, în ianuarie 2018, la şcolile de agenţi şi subofiţeri. Din cele 2.880 locuri scoase la concurs, 300 sunt alocate Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. Astfel, tinerii care doresc să urmeze o carieră militară pot […]