SCHIMBĂRI ÎN FOTBAL PRICINUITE DE PANDEMIE

Mihai ROŞOIU

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în şedinţa din 25 februarie 2021, cu majoritate de voturi, unul împotrivă, modificările „Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor”.
Echipele care solicită licenţă UEFA sau licenţă pentru noul sezon de Liga 1, ori certificare pentru viitoarea ediţie a Ligii 2 vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi plăti datoriile.
„Administraţia de licenţiere a FRF vine în sprijinul activităţii cluburilor din Liga 1, a celor din Liga 2 solicitante de licenţă UEFA sau pentru Liga 1, printr-o serie de modificări ale Regulamentului Naţional de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair Play Financiar.
Acestea sunt în concordanţă cu circulara UEFA nr. 07/2021 din 15 februarie 2021 – „Licenţierea cluburilor pentru participarea în sezonul competiţional 2021/2022 -măsuri adiţionale”şi se aplică doar pentru sezonul în curs, în urma deciziei Comitetului Executiv din 25 februarie 2021”, anunţă FRF citată de liga2.prosport.ro.
Cluburile vor avea posibilitatea să achite datoriile aferente anului trecut până la 30 iunie dacă vor face dovada că în 2020 au înregistrat venituri mai mici cu cel puţin 15 la sută faţă de anul precedent, a declarat, joi, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
„Prin decizia Comitetului Executiv ne dorim să venim în sprijinul cluburilor de Liga 1 şi Liga 2 care îşi doresc licenţă UEFA, licenţă de Liga 1 şi certificare de Liga a 2-a. Am modificat regulamentul de licenţiere creând şi dând mai mult timp cluburilor pentru plata integrală a datoriilor aferente anului trecut. În cazul cluburilor care în 2020 au înregistrat venituri mai mici cu cel puţin 15% decât 2019, un procent care nu poate depăţi 15% din aceste datorii va putea să fie plătit până la data de 30 iunie 2021, în comparaţie cu finalul lunii aprilie, când era prevăzut în sistemul de licenţiere. Este o măsură pe care o vom aplica doar la nivelul acestui sezon. Aceste datorii poţi fi către angajaţi, asigurări sociale şi autorităţi fiscale”, a declarat, citat de Agerpres, Burleanu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.
În această şedinţă s-a aprobat cu unanimitate de voturi amânarea pentru proximul CEX a „Regulamentului privind condiţiile de participare la Campionatul Naţional Liga a 2-a”, cu menţiunea că se va introduce şi în cuprinsul acestui regulament facilitatea acordată cluburilor solicitante de licenţă pentru Liga 1.
Componenţa comisiilor de acordare a licenţei cluburilor
Totodată, a fost aprobată componenţa nominală a organismelor jurisdicţionale din cadrul sistemului naţional de licenţiere a cluburilor.
Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond: Vasile Vlăduţă, inginer – Preşedinte Diana Mazurchievici, auditor -Vicepreşedinte
Alice Mihaela David, avocat -Membru
Iuliana Sameş, avocat – Membru Ion Tufă, avocat – Membru
Comisia de apel pentru acordarea
licenţei cluburilor:
Magdalena Filip, avocat – Preşedinte
Marian Văsie, avocat –
Vicepreşedinte
Alina Marin, avocat – Membru
Teodor Narcis Godeanu, jurist –
Membru
Ştefan Zucă, auditor – Membru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Delir şi nebunie în peroada interbelică(XCV) De la Rudolf Valentino la Adolf Hitler

de Gilbert Guilleminault, coordonatorMai rău chiar, Anglia a profitat de poziţia de forţă pe care o căpătase în urma câştigării Primului Război Mondial pentru a instaura un control dur asupra Indiei pe care o considera o ţară ce nu prezenta nicio garanţiei că va fi în totalitate supusă, mai ales […]