Scandal monstru in şedinţa Consiliului Local Municipal Moreni

Certurile şi scandalul, nu reprezintă o noutate pentru şedinţele Consiliului Local Municipal Moreni, punctate deseori de excese, trecute totuşi cu vederea de consilierii serioşi, cu capul pe umeri, care nu şi-au propus să parcurgă acest mandat „ca gâsca prin apă”. Situaţia a depăşit însă cu mult limitele normalităţii la ultima şedinţă ordinară, când doi dintre aleşii locali pe lista PNL au văzut în proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor şi impozitelor locale, ocazia mult aşteptată de a se da în spectacol. Adică de a poza în apărătorii morenarilor şi de ai însemna cu fierul înroşit pe cei care-i asupresc. Cum se întâmplă de regulă cu asemenea demersuri fariseice, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu aceea din târg şi totul s-a întors împotriva lor. Şi, odată ajunşi aici, se impun câteva explicaţii, Certurile şi scandalul, nu reprezintă o noutate pentru şedinţele Consiliului Local Municipal Moreni, punctate deseori de excese, trecute totuşi cu vederea de consilierii serioşi, cu capul pe umeri, care nu şi-au propus să parcurgă acest mandat „ca gâsca prin apă”. Situaţia a depăşit însă cu mult limitele normalităţii la ultima şedinţă ordinară, când doi dintre aleşii locali pe lista PNL au văzut în proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor şi impozitelor locale, ocazia mult aşteptată de a se da în spectacol. Adică de a poza în apărătorii morenarilor şi de ai însemna cu fierul înroşit pe cei care-i asupresc. Cum se întâmplă de regulă cu asemenea demersuri fariseice, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu aceea din târg şi totul s-a întors împotriva lor. Şi, odată ajunşi aici, se impun câteva explicaţii, uroase, singura posibilitate identificată pentru asigurarea resurselor necesare a fost majorarea cu 15% a impozitelor locale, procent care include şi inflaţia de aproape 2%.
Mai departe, scenariul imaginat de consilierii liberali Nicolae R. şi Constantin S. pare desprins dintr-un film ieftin. Odată inclus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor şi impozitelor locale, cei doi au „invitat” morenarii să vină la şedinţă, de altfel una publică. Surpriză însă, au răspuns apelului numai patru inşi „pătrunşi de spirit civic”, dintre care doi cunoscuţi cu antecedente privind nere-spectarea normelor de ordine şi linişte publică. Supărat, pe bună dreptate, în urma acestui scandal, primarul Constantin Dinu ne-a declarat că incidentele n-au întârziat, dimpotrivă. În cursul şedinţei de consiliu au curs jignirile şi acuzele fără niciun temei, preşedintele de şedinţă, ale cărui chemări la ordine au fost ignorate, fiind nevoit să solicite intervenţia poliţiştilor locali pentru potolirea turbulenţilor. Scandalul a crescut în intensitate, ceea ce a condus la evacuarea celor doi consilieri liberali şi a „invitaţilor”, s-a ajuns la îmbrânceli, fără ca circul să se oprească aici.
Au părăsit sala şi ceilalţi consilieri PNL iar proiectele aflate pe agenda şedinţei, cu excepţia celor cu caracter patrimonial, au fost aprobate cu voturile consilierilor care formează majoritatea PSD-ALDE. Aceştia, ca de altfel şi salariaţii primăriei, au avut parte de încă o repriză de jigniri şi invective la ieşirea din sediul primăriei, fiind solicitată inclusiv intervenţia poliţiei naţionale, prin apel telefonic la numărul de urgenţă 112. Un episod jenant, care nu aduce nimic bun nici pentru Moreni, nici morenarilor, care a continuat prin prezentarea unor versiuni puternic deformate pe reţelele de socializare. Cine se face vinovat de tot tămbălăul, cine are dreptate, cine face ceva pentru dezvoltarea oraşului şi cine are timp numai de „postări” vor judeca morenarii, care au posibilitatea să vadă înregistrarea integral a şedinţei pe site-ul primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pentru anul viitor, subvenţia accizei la motorină este de 1,7385 lei/litru

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în cursul lunii decembrie 2018, se depun cererile de acord pentru finanţarea in cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2019. Ca potenţiali beneficiari ai acestei forme de sprijin sunt nominalizaţi: a) […]