Şase zile de vacanţă de Paşte şi 1 Mai

Anul acesta se anunţă cea mai lungă vacanţă de Paşte pentru salariaţi, indiferent că sunt bugetari sau nu. Pentru prima dată, Vinerea Mare este zi liberă prin lege iar guvernul a anunţat că şi ziua de 30 aprilie va fi liberă.
În aceste condiţii, pe lângă prima şi a doua zi de Paşte, salariaţii vor avea liber şi în Vinerea Mare, ceea ce înseamnă că minivacanţa acoperă perioada 26-29 aprilie.
Având în vedere şi faptul că 1 Mai, de asemenea liber legal, este la doar o zi diferenţă, iar Guvernul a decis să „facă punte”, angajaţii vor avea parte în total de 6 zile libere. Salariaţii din domenii cu activitate continuă, care nu se vor putea bucura de aceste libere, trebuie să fie recompensaţi de angajatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sf. Gheorghe va fi sărbătorit o săptămână mai târziu decât în mod normal

Anul acesta, sărbătoarea Sfântului Gheorghe nu va mai avea loc pe data de 23 aprilie, aşa cum se obişnuia, ci pe data de 29 aprilie, la o zi după Paşte. Biserica Ortodoxă Română motivează această schimbare datorită faptului că anul acesta sărbătoarea pică în săptămâna Patimilor. „Pentru că sărbătoarea Sfântului […]