Published On: vin, ian. 5th, 2018

Şase medici de familie nu mai acordă servicii decontate de CJAS Dâmboviţa

nichiduta.ro

Potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, ec. Niculina Sandu, la nivelul judeţului Dâmboviţa, nu sunt probleme cu trimiterile şi reţetele compensate eliberate de medicii de familie . La data de 3 ianuarie 2018, potrivit centralizării făcute de CJAS Dâmboviţa, 99,4% din actele adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară au fost încheiate cu casa. Doar şase medici de familie din judeţul Dâmboviţa au refuzat să semneze. Este vorba despre şase medici care au cabinete în Târgovişte, Comişani, Corbii Mari ” La nivelul judeţului Dâmboviţa, chiar acum centralizam ultimele acte adiţionale semnate . Nu avem probleme, sunt semnate 99,4% din actele adiţionale. Avem şase medici de familie care nu semnează. Aceşti şase medici au cabinet în mai multe localităţi: Târgovişte,Comişani, Viforâta,Corbii Mari… Cu siguranţă pacienţii nu vor avea probleme. Au varianta cea mai la îndemână-nu sunt medicii în relaţie cu casa atunci se pot transfera fără probleme”, a afirmat directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, ec. Niculina Sandu. Potrivit Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie începând de miercuri, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene. În urma deciziei medicilor de familie, pacienţii vor trebui să plătească pentru consultaţii, dar şi să achite integral reţetele eliberate de aceste cadre medicale.
Medicii vor consulta pacienţii pro bono. Vor fi însă şi medici care vor încasa consultaţiile, pentru că nu fac faţă cheltuielilor şi vor elibera reţete simple, prin care pacienţii trebuie să-şi cumpere medicamentele.
Prima dată, medicii de familie au protestat în data de 15 noiembrie 2017 în Piaţa Victoriei faţă de birocraţia din sistemul medical, acuzând faptul că din cauza multiplelor sarcini birocratice, medicii sunt puşi în situaţia de a neglija actul medical. Tot atunci, reprezentanţii medicilor au avut o întâlniere cu premeireul Mihai Tudose şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în care li s-a promis că se vor rezolva problemele din sistem.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro