Sărbătorirea solemnă a Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti la Catedrala Arhiepiscopală şi Mitropolitană din Târgovişte

nifonDuminică, 11 august 2013, în prezenţa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, cu participarea mai multor ierarhi din ţară şi de peste hotare, vor avea loc, la Târgovişte, ceremoniile legate de sărbătorirea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, în faţa Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane, acolo unde se află moaştele Sfântului Ierarh, care vor cuprinde Sfânta Liturghie Arhierescă şi închinarea pelerinilor.
Valoros reper duhovnicesc, moral, social şi cultural, Sfântul Ierarh Nifon este cel dintâi sfânt canonizat, la noi, la români, dar şi marele înnoitor şi reorganizator al Bisericii muntene, cel care a pus bazele impresionantei înfloriri a vieţii bisericeşti de mai târziu.
Figura luminoasă şi blândă, exemplul moral riguros, ampla cultură duhovnicească, viaţa curată şi pilduitoare, dar şi prestigioasa sa activitate de îndrumare a poporului lui Dumnezeu, de aici, de la Târgovişte, şi-au pus definitiv amprenta asupra vieţii bisericeşti româneşti a timpului său, dar şi peste secole.
Sărbătorirea Sf. Ier. Nifon va fi deschisă de Pelerinajul Tinerilor din Municipiul Târgovişte, care va avea loc în ajunul praznicului, în ziua de sâmbătă, 10 august. Acest moment spiritual va debuta în faţa Catedralei Mitropolitane, la ora 18:00, va cuprinde centrul istoric al vechii Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti şi se va finaliza, tot în faţa Catedralei, cu oficierea „Acatistului Sf. Ier. Nifon” şi închinarea la racla cu sfintele moaşte.
Invităm pe toţi credincioşii să participe, ca în fiecare an, în număr cât mai mare, la acest moment important al bucuriei, speranţei şi credinţei noastre, în ziua de duminică, 11 august a.c., începând cu orele 07:00.
Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviştei

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Turişti olandezi, rătăciţi în zona Cota 1000

Doi turişti olandezi s-au rătăcit şi, totodată, au rămas blocaţi cu autoturismul pe un drum forestier, greu accesibil, în zona Cota 1000. Salvarea a venit chiar de la Salvamont Dâmboviţa. În urma unui apel telefonic venit din partea unui cabanier din Râşnov, şeful Salvamont Dâmboviţa, profesorul Doru Deaconescu, a fost […]