Published On: mie, sept. 13th, 2017

SĂRBĂTOAREA NAŞTERII MAICII DOMNULUI -ZIUA MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE

nichiduta.ro

Numeroşi credincioşi din istorica Cetate de Scaun munteană au participat, vineri, 9 septembrie 2017, cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, Ziua Municipiului Târgovişte, la Sfânta Liturghie celebrate, la Catedrala din Târgovişte, de către Inalt-preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de un distins sobor de preoţi şi diaconi.
La acest eveniment la care s-a accentuat aniversarea a 500 de ani de la începutul ridicării sfântului locaş de către Sf. Voievod Neagoe Basarab, au participat unele oficialităţi locale, judeţene şi naţionale, precum şi numeroşi tineri.
După încheierea ceremoniilor liturgice de la Catedrală, Inaltpreasfinţia Sa a condus Procesiunea cu icoana Maicii Domnului – Ocrotitoarea Municipiului Târgovişte, prin centrul oraşului, până la Curtea Domnească, unde a avut loc un mic recital al Coralei Catedralei Mitropolitane şi şedinţa festivă a Consiliului Local Municipal Târgovişte.
In cuvântul său de învăţătură, atât de la Catedrală, de pe treptele Bisericii Mari Domneşti de la Curtea Domnească, cât şi din cadrul şedinţei festive a Consiliului Local Municipal, Inaltul Ierarh a aprofundat semnificaţia teologică şi culturală a Maicii Domnului în istoria mântuirii şi în tradiţia Bisericii noastre străbune în general, şi a locuitorilor istoricei capitale muntene în special.
Inaltpreasfinţia Sa a evocat importanţa oraşului Târgovişte, vechea reşedinţă voievodală şi mitropolitană munteană, în istoria culturii şi spiritualităţii româneşti, accentuând faptul că oraşul nostru este primul centru tipografic cunoscut din teritoriile locuite de români. BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro