Published On: mar, apr. 23rd, 2019

SĂRBĂTOAREA INTRĂRII DOMNULUI ÎN IERUSALIM LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

nichiduta.ro

Numeroşi credincioşi din Târgovişte, au participat la Catedrala din Târgovişte, la Sfânta Liturghie, săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar Eparhial, de preoţi şi de diaconi, cu ocazia marelui praznic al Intrării Domnului în Ierusalim, duminică, 21 aprilie 2019.
În cadrul sfintei slujbe, Înalt-preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe tânărul diacon, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, drd. Dinu Mihail Liviu, pe seama Parohiei Şerbăneşti.
În cuvântul Său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Floriilor pentru viaţa noastră duhovnicească, ca îndemn la renaştere şi la înnoire, arătând semnificaţiile profetice ale acestui eveniment ce simbolizează, din punct de vedere eshatologic, intrarea în Ierusalimul ceresc, faptul că Dumnezeu pătrunde cu puterea iubirii Sale milostive în inimile noastre, precum şi peste tot în lumea Sa. Smerenia de care a dat dovadă Domnul Hristos, la intrarea în Cetatea Sfântă se constituie într-un imbold la solidaritate şi într-ajutorare, la comuniune şi la iubire pentru a da mărturie credibilă contemporaneităţii despre speranţa noastră creştină. La final, Înaltul Ierarh a binecuvântat ramuri de salcie şi de măslin, ce apoi au fost dăruite celor prezenţi. Ele au fost trimise, în dar, de fii ai acestor locuri plecaţi în Spania, ca simbol al al aprecierii şi solidarităţii cu cei rămaşi în ţară.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro