Published On: mar, iun. 26th, 2018

Sărbătoarea IEI la Vulcana Pândele

nichiduta.ro

A fost mare sărbătoare în comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, unde a devenit deja tradiţie să se sărbătorească Ia, strai de poveste, de tradiţIE, de bucurIE.
Vulcana Pandele este una dintre localităţile dâmboviţene unde tradiţiile şi cultura sunt la mare preţ în mediul rural. Activitatea desfăşurată de Căminul Cultural „Izvor de apă vie”, sub directa coordonare a referentului cultural Florina Voicu şi a autorităţilor locale din comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, stă mărturie în ceea ce priveşte păstrarea tradiţiei şi a culturii. Vulcana Pandele, este locul unde, de Drăgaică, aşa cum este cunoscută sărbătoarea de Sânziene, de cinci ani este mare sărbătoare.
Din programul ediţiei din acest an, nu a lipsit expoziţia „Ia de ieri – Ia de astăzi”, găzduită de Căminul Cultural „Izvor de apă vie”. Vernisajul a fost făcut în prezenţa primarului Radu Vasile şi referentului cultural Florina Voicu. Cu această ocazie a fost aleasă Drăgaica satului, cea mai frumoasă şi cea mai mândră fată a satului. A urmat Alaiul iilor şi hora fetelor la răscruce de drumuri, pe traseul Primăria Vulcana Pandele – Casa Atelier Gravor Gabriel Popescu.
Pentru câteva ceasuri, în curtea Casei Atelier Gravor Gabriel Popescu, cântecul şi voia bună au domnit. Tot aici a avut loc şi un picnic în ie. Evenimentul îşi propune conştientizarea importanţei Iei ca piesă vestimentară care conferă identitate şi unicitate românilor în lume, prin familiarizarea vizitatorilor cu elementele caracteristice asociate iei sau costumului popular.
Comunitatea din Vulcana Pandele a marcat totodată şi Ziua Drapelului Naţional.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro