Published On: lun, ian. 13th, 2014

Şapte bebeluşi şi doi adolescenţi bolnavi abandonaţi de familii, în ultimele trei luni, în spitalele din Dâmboviţa

nichiduta.ro

protectia copiluluiNouă copii, şapte bebeluşi şi doi adolescenţi bolnavi au fost abandonaţi de familii, în ultimele trei luni, în spitalele din judeţul Dâmboviţa, aceştia fiind preluaţi în sistemul de protecţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Şapte dintre cei în cauză au fost lăsaţi în spital încă de la naştere, mamele motivând fie lipsa posibilităţii de a-i creşte, fie refuzul taţilor de a-i accepta, iar în prezent sunt îngrijiţi de asistenţi maternali profesionişti.
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa spun că în ultimele trei luni ale anului 2013 au fost două cazuri de adolescenţi unul de 13, celălat de 14 ani abandonaţi pe motiv că sunt bolnavi, familiile acestora invocând faptul că nu mai pot avea grijă de ei. Copiii suferă de epilepsie şi tulburări de comportament şi au fost preluaţi în centre de îngrijire pentru persoane cu handicap sever, unde familiile îi vizitează periodic. Alţi şapte copii, abandonaţi la naştere în spital sunt acum îngrijiţi de asistenţi maternali profesionişti.
în judeţul Dâmboviţa sunt în acest moment peste 1.300 de copii abandonaţi de părinţi care sunt ingrijiţi de asistenţi maternali profesionişti, rude sau în centre de tip rezidenţial. Astfel, în cazul a 1.105 micuţi, Protectia Copilului a decis plasament de tip familial, 630 fiind crescuţi de 331 de asistenţi maternali profesionişti, iar 475 de au fost preluaţi de rude, în timp ce 232 de copii, majoritatea cu vârste mari sunt acum în centrele de tip rezidenţial ale Protecţiei Copilului şi ale ONG-urilor de profil.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro