Săptămâna incendiara pentru pompierii dâmboviţeni

pompieriIn ultimele zile echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 48 de incendii (din care 38 au fost incendii de vegetaţie).
Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat şi activităţi preventive: 7 controale pe linia prevenirii incendiilor, 5 controale pe linia avizării – autorizării, 2 controale de specialitate pe linia protecţiei civile fiind aplicate 21 sancţiuni contravenţionale principale (în cuantum de 600 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.
Totodată, pe timpul controalelor au fost desfăşurate activităţi de informare, instruire şi exerciţii de intervenţie cu personalul aflat la locul de muncă.
Pentru siguranţa participanţilor şi turiştilor prezenţi la festivalul montan – PADINA FEST (desfăşurat în perioada 28 – 31 iulie 2016, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bu-cegi), un echipaj de intervenţie şi un echipaj SMURD de la Garda Fieni a asigurat zilnic intervenţia în cazul producerii unei situaţii de urgenţă. De asemenea, cadre ale Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat activităţi de informare preventivă în rândul turiştilor, distribuind diverse materiale informative (pliante şi flyere) cu recomandări, măsuri preventive şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.
Având în vedere numărul mare al incendiilor de vegetaţie produse în ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetăţenii dâm-boviţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, mai ales că traversăm o perioadă caniculară şi secetoasă, iar legislaţia în vigoare stipulează foarte clar că: „In perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”. Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranţa cetăţenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori şi traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.
Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CIubuI pensionariIor va fi gata în Iuna octombrie

Ieri dimineaţă, primarul Cristian Stan, vicepri-marul Carmen Holban şi alţi membri din staff-ul executivului Primăriei Târgovişte au efectuat o vizită de lucru pe şantierul primului club al pensionarilor din municipiu. Este vorba despre un proiect cu o valoare de 500000 lei, bani de la bugetul local, care presupune transformarea fostului […]