Published On: lun, apr. 23rd, 2018

Săptămâna Europeană a Vaccinării în judeţul Dâmboviţa

nichiduta.ro

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Dambovita, în colaborare cu Spitalul Judetean de Urgenta Tar-goviste, celebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării, în perioada 23-29 aprilie 2018. Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional OMS pentru Europa şi este implementată de Statele Membre ale Regiunii europene.
SEV 2018 are scopul de a sublinia necesitatea de actiuni COLECTIVE, pentru a garanta că fiecare persoană este protejată de bolile prevenibile prin vaccinare.Tema din acest an „Să ne protejăm împreună, #Vaccinurile sunt benefice”, încurajează oamenii, de la donator la publicul larg, să progreseze în eforturile de crestere a acoperirii vaccinale pentru obtinerea unui BINE COMUN; pentru acest bine comun, guvernele trebuie să investească în eforturile de vaccinare, actiunile de promovare trebuie să pună accentul pe vaccinare si oamenii trebuie să se vac-cineze.Obiectivul general este de a impulsiona o actiune mai amplă pentru vaccinare, cu un centru de atracţie special pe promovarea rolului pe care fiecare îl poate avea în acest efort comun. Organizatia Mondială a Sănătătii şi partenerii sai au urmatoarele obiective specifice:
De a sublinia importanta vaccinării si lacunele existente în acoperirea vaccinală;
De a sublinia valoarea vaccinurilor si importanta investitiei în eforturile nationale de vaccinare; De a sublinia modurile prin care fiecare poate si trebuie să participe la progresul vaccinării.
Această campanie subliniază rolul important al vaccinării în eforturile regionale si globale de promovare a sănătătii, asa cum se prevede în Planul European de Actiune pentru Vaccinare, Politica europeană pentru sănătate „Sănătate 2020”, Planul Global de Actiune pentru Vaccinare si Agenda ONU 2030 pentru o dezvoltare durabilă.
România se confruntă cu epidemia de rujeolă
În perioada 2016-2018, până la data de 02 martie 2018, au fost confirmate 11036 de cazuri de rujeolă, din care 40 decese. Ca măsură de limitare a epidemiei de rujeolă, au fost organizate la nivel naţional campanii de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populaţiei, necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică a virusului.
Sprijinul politic pentru vaccinare trebuie menţinut, altfel Europa riscă reapariţia bolilor foarte contagioase care duc la îmbolnăviri, dizabilităţi şi decese, care vor pune o povară considerabilă asupra sistemelor de sănătate. Epidemiile recente subliniază responsabilitatea regională care este a noastră, a tuturor, de a menţine sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.
Directia de Sanatate Publica Dambovita prin Compartimentul de Educatie Sanitara si Promovarea Sanatatii organizeaza activitati de informare-educare-comunicare a mamelor, gravidelor si lehuzelor din toate unitatile sanitare cu paturi din judet.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro