Published On: mie, nov. 15th, 2017

SĂPTĂMÂNA EDUCAŢIEI GLOBALE, MARCATĂ LA CENTRUL DE PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII „Lumea mea depinde de noi” – tema abordată de structura de prevenire

nichiduta.ro

Elevii clasei a Il-a C din cadrul Şcolii Gimnaziale „loan Alexandru Brătescu Voineşti” din Târgovişte au participat la o activitate înscrisă în Programul European „Educaţia Globală”, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii.
Subiectele dezbătute au făcut referire la educaţia pentru pace şi prevenirea conflictelor, la educaţia intercultu-rală şi la cea pentru drepturile omului.
Ca metode de lucru, au fost folosite prezentarea de filme educative, adaptate vârstei copiilor, fişe de lucru, precum şi dezbateri pe tema aleasă. La finalul activităţii, copii au participat la un concurs organizat de poliţişti, fiind recompensaţi cu dulciuri şi diverse materiale educative.
Procesul globalizării pune acut problema raporturilor local-global la nivelul fiecărei naţiuni. Odată cu conştientizarea societăţii globale şi pe măsura angrenării în mecanismele ei, posibilitatea unor decizii izolate pentru comunităţi şi naţiuni devine din ce în ce mai redusă. Indivizii, grupurile, comunităţile şi naţiunile nu se mai pot sustrage acestui proces care universalizează comportamente, moduri de a gândi şi de a acţiona, stiluri de viaţă sau ameninţări de orice natură.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro