Published On: mie, mart. 28th, 2018

„Sanitarii Pricepuţi”, la faza zonală în judeţul Dâmboviţa

nichiduta.ro

Elevi din peste 50 de şcoli şi licee din judeţ participă în acest an la concursul „Sanitarii Pricepuţi”, etapa zonală iar după vacanţa de primăvară se va desfăşura faza judeţeană. Anul acesta, cel mai bun echipaj de elevi din ciclul liceal va participa la concursul naţional, care se va desfăşura undeva prin luna august.
„Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor de bază care se desfăşoară în şcolile din România, din anul 1962. La concurs poate participa, benevol, orice elev din învăţământul gimnazial (cl. V-VIII) şi liceal (cl. IX-XII).
În judeţul Dâmboviţa, concursul „Sanitarii Pricepuţi”, destinat formării elevilor şcolilor generale şi liceelor în domeniul sanitar şi al primului ajutor, este organizat de Crucea Roşie Română Filiala Dâmboviţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judetean Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dâmboviţa.
Concursul „Sanitarii Pricepuţi” vizează atingerea mai multor obiective: însuşirea cunoştinţelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor şi a celor de prevenire a accidentelor, păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice şi morale, promovarea ocrotirii mediului înconjurător, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă şi a respectului faţă de persoanele în vârstă, dar şi însuşirea cunoştinţelor de bază despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, despre istoria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din Românie, despre principiile Fundamentale ale Crucii Roşii. În cadrul competiţiei, participanţii trebuie să susţină două probe, una teoretică şi una practică. Proba teoretică constă într-un test cu 19 întrebări, dintre care zece referitoare la tematica de prim ajutor. Proba practică cuprinde un exerciţiu de acordare a primului ajutor unuia sau mai multor răniţi, în funcţie de etapa competiţiei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro