Sănătatea are un buget pe anul 2019, dedicat investiţiilor

În cadrul şedinţei reunite a Comisiilor pentru Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, au avut loc dezbateri în vederea avizării proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2019 pentru Ministerul Sănătăţii şi Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Bugetul Ministerului Sănătăţii, a fost aprobat cu amendamente şi de Comisiile de buget-finanţe, cu 19 voturi pentru, 13 împotrivă şi o abţinere. Deputatul PSD Dâmboviţa, Carmen Holban, membru în Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaţilor a ţinut să puncteze că principalul aspect despre care doreşte să asigure este că bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2019 este unul dedicat investiţiilor, prevederea bugetară la acest capitol fiind de 1.183.535 mii lei, faţă de 193.422 mii lei în anul 2018.
„Numărul de amendamente depuse, dezbătute şi supuse votului a fost de 788. Principalul aspect despre care doresc să vă asigur este că bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2019 este unul dedicat investiţiilor, prevederea bugetară la acest capitol fiind de 1.183.535 mii lei, faţă de 193.422 mii lei în anul 2018. De la dezbateri nu puteau lipsi doamna ministru Sorina Pintea şi preşedinta CNAS, doamna Adriana Cotel”, a declarat deputatul Carmen Holban.
Unul dintre amendamente vizează suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, la capitolul „Sănătate, bunuri şi servicii”, pentru finanţarea programului privind vitamina D, a programului „Panorama”, care presupune testări prenatale ale femeilor însărcinate, şi a programului de testare a markerilor tumorali.
Acest amendament, care prevede suplimentarea bugetului ministerului cu 295.000.000 de lei, a fost adoptat cu 23 de voturi „favorabile”, 11 „împotrivă” şi o abţinere. Sursa de finanţare a acestor programe provine din diminuarea bugetului SRI cu aceeaşi sumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se lucrează la Şcoala Căprioru, dispensarul uman din Căprioru, comuna Tătărani

În comuna dâmboviţeană Tătărani, sunt în execuţie investiţii importante cu finanţare prin PNDL 2 şi se lucrează în acest moment. Vorbim despre reabilitarea şi modernizarea Şcolii Căprioru şi dispensar medical în satul Căprioru. Edilul Constantin Pătru ne-a declarat că deja au fost decontate zilele acestea, lucrări în valoare de 260.000 […]