Sâmbătă şi duminică, pe raza judeţului Dâmboviţa s-au înregistrat opt accidente de circulaţie

Sâmbătă şi duminică, pe raza judeţului Dâmboviţa s-au înregistrat opt accidente de circulaţie, soldate cu rănirea gravă a unei persoane şi vătămarea corporală uşoară a altor 10 persoane. Din fericire, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în urma evenimentelor rutiere înregistrate pe drumurile din judeţ.
Pentru reducerea gradului de vic-timizare prin accidente rutiere, poliţiştii le recomandă tuturor participanţilor la trafic să adopte un comportament responsabil, să respecte cu stricteţe normele privind circulaţia pe drumurile publice şi să dea dovadă de politeţe.
Circulaţi cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Daţi dovadă de politeţe în trafic! Respectaţi-vă partenerii de drum.
Purtaţi centura de siguranţă!
Utilizaţi sistemele de retenţie omologate pentru ocupanţii din autovehicule!
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau dacă vă simţiţi obosiţi!
În permanenţă, concentraţi-vă asupra traficului! Atenţie la folosirea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul handsfree. O clipă de neatenţie vă poate costa viaţa!
Nu bruscaţi comenzile autoturismului şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
Atenţie la manevrele de depăşire! În contextul unui trafic aglomerat, depăşirile se dovedesc extrem de periculoase. Totodată, vă recomandăm să vă păstraţi-vă calmul, să nu blocaţi interesecţiile şi să nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.
Nu îngreunaţi traficul sau nu obstrucţionaţi vizibilitatea prin opriri sau staţionări neregulamentare!
Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. Pe autostradă, sunt interzise oprirea nejustificată şi circulaţia pe banda de urgenţă!
Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă.
Bicicliştilor le recomandăm ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, să se asigure temeinic -din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul. La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă au prioritate de trecere, trebuie să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia lor.
Motocicliştilor le recomandăm să aibă un contact vizual cu şoferii care ar putea să le intersecteze traiectoria.
Purtaţi îmbrăcăminte adecvată, inclusiv cască de protecţie omologată, fiţi vizibili şi sporiţi atenţia la viraje şi în intersecţii! Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Aiarmeie sună din noul Sirenele vor fi auzite astăzi, în tot judeţul Dâmboviţa

Acţiunea, denumită generic „Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni. „Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciţii periodice sunt necesare […]