Salvaţi de jandarmi, turişti care s-au abătut de la marcajul turistic şi s-au rătăcit

Mai mulţi turişti, aflaţi în dificultate în munţii Bucegi, au fost ajutaţi de jandarmii montani. În urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit pe un traseu turistic din munţii Bucegi, în sprijinul a două familii din Bucureşti.
Turiştii, 4 adulţi şi 3 copii minori cu vârsta între 6 şi 9 ani, se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga-Cheile Zănoagei-Scropoasa. La lăsarea întunericului, aceştia au intenţionat să se întoarcă pe alt traseu, dar s-au abătut de la marcajul turistic şi s-au rătăcit, solicitând astfel ajutorul jandarmilor montani.
Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au plecat în căutarea turiştilor şi i-au găsit la aproximativ 2 km de Scropoasa, în zona împădurită. Apoi i-au condus, în condiţii de siguranţă până la Zănoaga, de unde cei 7 turişti şi-au continuat deplasarea cu maşina personală spre domiciliu. Bucureştenii nu au necesitat îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.
Acţiunea de căutare a început la ora 17.50 şi s-a încheiat la 21.00.
Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pregătiţi-va pentru sezonul rece

Temperaturile scăzute din ultima perioadă, mai ales pe timpul nopţii, au făcut ca majoritatea cetăţenilor să utilizeze mijloacele de încălzire locală avute la dispoziţie pentru asigurarea confortului termic în locuinţe.Din păcate, unele persoane fără posibilităţi mai recurg şi la instalaţii de încălzire cu improvizaţii, confecţionate în regim propriu, cu speranţa […]