Published On: mie, iul. 5th, 2017

Salvamontiştii dâmboviţeni au acordat sprijinul unui turist lovit de cal

nichiduta.ro

În urma unui apel telefonic primit de salvamontioştii dâmboviţeni, s-a solicitat intervenţia în sprijinul unui turist aflat pe platoul Padina, mai exact în apropierea Centrului Naţional Salvamont.
O echipă formată din nouă salvatori montani de la baza Salvamont Salvaspeo Peştera din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost mobilizată ajungând la victimă în aproximativ 7 minute.
La faţa locului se află o persoană în vârstă de 64 ani din municipiul Bucureşti, semi-conştienţă cu un traumatist cranio-cerebral, o plagă hemoragică la arcada sprâncenoasă stânga şi multiple plăgi şi escoriaţii la nivelul membrelor suprioare şi inferioare survenite în urma unui accident cauzat de un cal.
După o evaluare amănunţită făcută de către medicul echipei, s-a constatat că victima avea saturaţia de oxigen sub 90%, multiple episoade de amnezie şi confuzie fapt pentru care am hotărât transportarea de urgenţă cu autovehiculul din dotare la Baza Salvamont Salvaspeo Peştera, acesta din urmă fiind imobilizat şi stabilizat administrândui-se oxigen şi substanţe medicamentoase pe cale intra-venoasă.
în tot acest timp au fost solicitate două ambulanţe, un echipaj SMURD de la Fieni şi un echipaj SAJ
cu medic de la Târgovişte, ora fiind mult prea târzie pentru solicitarea elicopterului.
Pacientul stabil hemodinamic, a fost predat primei ambulanţe sosite (SMURD) iar mai apoi predat ambulanţei SAJ venită în sprijin la locul de întâlnire în zona Cheilor Coteanu.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro