Salvamont Dâmbovița, în sprijinul unui turist cu hipotermie

Turist cu hipotermie, a primit ajutor de la Salvamont Dâmbovița, apelul de salvare a venit vineri seară din partea Dispeceratului Național Salvamont, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița fiind alertată. O persoană care făcea parte dintr-un grup de patru turiști, aflați pe traseul Șaua Strungă – Podul cu Flori, acuza stări de vomă. Echipa de salvatori montani de la Baza de salvare montană Peștera, formată din patru salvatori, o echipa de prim răspuns (2 salvatori) și o echipă de transport (2 salvatori), ajungând la victimă în aproximativ 35 de minute. După evaluarea medicală, echipa de prim răspuns a constatat faptul că persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratată și hipotermică (din cauza vântului puternic, precipitațiilor și temperaturii scăzute). Toți cei patru turiști au fost transportați în condiții de siguranță de către salvatorii montani la o unitate de cazare de la baza muntelui. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și lăsării întunericului, acțiunea de salvare a durat trei ore și jumătate, timp în care victima împreună cu grupul și bagajele acestora au fost transportate pedestru pe o zonă de abrupt, până la utilaje.
Nu uitați, Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, prietenul Dumneavoastră de pe cărările munților! Telefoane utile: Salvamont Salvaspeo Dâmbovița – 0726686685, Dispeceratul Național Salvamont – 0725826668 (0sal-vamont) pentru informații și recomandări privind zona montană, 112 pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgență.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Motociclist decedat în urma coliziunii cu un autoturism

Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în municipiul Târgoviște s-a produs un accident rutier.Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde din primele cercetări au stabilit faptul că un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Aleea Sinaia, ar fi acroșat și accidentat […]