Salvamont Dâmboviţa a sărbătorit 35 de ani de activitate

Salvamont Dâmboviţa a marcat trei decenii şi jumătate de activitate în slujba iubitorilor muntelui, adică 35 de ani ! Atât a împlinit sâmbătă, Serviciul Salvamont Dâmboviţa. La această oră,Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Dâmboviţa, se află pe locul doi în ţară ca şi dotare, lucru posibil cu sprijinul conducerii CJ DâmboviŢa în ultimii cinci ani de zile.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat alături de vicepreşedintele Alin Manole la sărbătoarea montană desfăşurată pe Platoul Padina – Bucegi, organizată de Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Dâmboviţa, dedicată împlinirii a 35 de ani de activitate. Au fost prezenţi şi comandanţii de la ISU Dâmboviţa şi Jandarmeria Dâmboviţa, primarul comunei Moroeni, şeful de la Garda de Mediu Dâmboviţa, inspectorul şcolar general adjunct, Cristina Stroe, reprezentanţi ai Crucii Roşii Dâmboviţa care este într-o strânsă colaborare cu Salvamont Dâmboviţa, salvamontişti din alte judeţe şi voluntari ai Serviciului Salvamont Dâmboviţa.
Sărbătoarea celor 35 de ani de existenţă a debutat la sediul Salvamont Peştera cu mesajele din partea şefului Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu, preşedintele CJ, Alexandru Oprea şi alţi invitaţi. În cadrul acestui eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a transmis:
„Particip cu bucurie astăzi, aici, în zi de mare sărbătoare creştină – Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva -împreună cu dumneavoastră, la aniversarea a 35 de ani de existenţă a Serviciului Salvamont – Salvaspeo Dâmboviţa.Doresc să vă adresez cele mai calde mulţumiri dumneavoastră, salvatorilor montani dâmboviţeni, cei care, cu pasiune şi dăruire duse până la sacrificiu, nu vă temeţi să vă avântaţi pe cele mai ascunse cărări ale munţilor, indiferent de condiţiile meteorologice, pentru salvarea de vieţi omeneşti. 1 Prin calităţile dumneavoastră, prin ‘ tenacitatea de care daţi dovadă pentru * salvarea vieţilor celor aflaţi în primejdie, sunteţi un exemplu viu de competenţă, curaj şi generozitate. La ceas aniversar, vă doresc să vă păstraţi spiritul şi pasiunea în activitatea dumneavoastră şi în nobila misiune pe care o aveţi – aceea de a salva vieţi omeneşti şi a acorda prim-ajutor celor aflaţi în dificultate. Astăzi nu este doar o sărbătoare a salvamontiştilor dâmboviţeni, ci şi a turiştilor, a celor care văd în dumneavoastră, permanent, siguranţa şi ajutorul de care au nevoie. Vă felicit pentru spiritul de sacrificiu şi curajul cu care acţionaţi în situaţiile dificile, pentru modul în care răspundeţi la apelurile cele mai disperate şi pentru responsabilitatea cu care vegheaţi la siguranţa turiştilor!Cred că încrederea noastră este cel mai bun stimulent în activitatea dumneavoastră! Vă asigur de recunoştinţa mea pentru implicarea, loialitatea, perseverenţa şi grija faţă de cei aflaţi în situaţii critice!Vă felicit şi vă urez mult succes în misiunile viitoare, asigurându-vă de întreaga susţinere din partea administraţiei publice judeţene în nobila dumneavoastră misiune!
La mulţi ani, Salvamont Dâmboviţa!”.
Acesta a fost mesajul preşedintelui CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea. A avut loc şi o festivitate de premiere. Salvamontiştii dâmboviţeni au primit din partea şefului Serviciului Salvamont -Salvaspeo, Doru Deaconescu, trofeele Salvamont (medalii şi diplome) pentru activitatea depusă în decursul celor 35 de ani de activitate. Totodată, autorităţile judeţene şi reprezentanţii presei au primit diplome şi medalii aniversare pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului Serviciului Salvamont. Evenimentul festiv s-a încheiat cu un program artistic şi un foc de tabară, în curtea refugiului Salvamont, locul de unde s-au salvat sute de vieţi în ultimii 35 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost premiat în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă în Administraţie

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost premiat joi, 12 octombrie 2017, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Galei Premiilor de Excelenţă în Administraţie, la categoria cultură, pentru proiectul „Restaurarea şi consolidarea Casei Atelier Gabriel Popescu, comuna Vulcana-Pandele, judeţul Dâmboviţa”, din cadrul Programului PA 16/RO12 „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi […]