SĂ CUNOAŞTEM REGULAMENTUL CUM SE POT LEGITIMA JUCĂTORII AMATORI FĂRĂ TRANSFER?!

S.A.

Tot mai mulţi jucători, delegaţi, antrenori, ne consultă în privinţa transferării unor jucători.sport
Sunt cazuri diferite, cei ce doresc să plece la alte echipe dar nu li se dă transferul din motive diferite. Dacă sunt jucători amatori, este interzisă solicitarea de bani pentru a fi transferaţi.
Pentru aceştia, R.S.T.J. spune că după 30 de luni de la ultima viză anuală, te poţi legitima la alt club ca nou legitimat. Dar tot R.S.T.J. îi ajută pe cei amatori cum să se legitimeze la alt club fără acceptul clubului unde evoluează, unde este legitimat în prezent. Mai ales jucătorii juniori A, care termină junioratul şi clubul nu are echipă de seniori înscrisă în competiţie, nici nu-i poate bloca plecarea, transferul la alte cluburi.
în acest sens, articolul 20 (4) şi (5) îi ajută pe cei care doresc să se legitimeze la alte cluburi şi nu primesc transferul, iar 30 de luni este destul de mult ca să devină „nou legitimat”.
„(4). Prin excepţie, în cazul jucătorilor amatori se aplică următoarele dispoziţii: a) un jucător amator care a participat efectiv la mai puţin de 25% din jocurile oficiale disputate de echipa la care este legitimat într-un an competiţional, are dreptul că solicite comisiei competente legitimarea sa la un alt club fără acordul clubului la care este legitimat.
În cazul în care cererea este admisă printr-o hotărâre definitivă, jucătorul în cauză poate fi legitimat ca amator la un alt club…
b) jucătorii în vârstă de până la 12 ani, legitimaţi la un club, au dreptul să ceară (prin reprezentanţii lor legali) încetarea legitimării la clubul respectiv şi se pot legitima la un alt club în prima perioadă de transfer; c) jucătorii în vârstă de până la 16 ani, legitimaţi la cluburi care percep taxe pentru instruirea lor, pot solicita încetarea legitimării la aceste cluburi şi legitimarea la alte cluburi. Dovada achitării taxelor se face cu facturi/chitanţe eliberate de către
club.”
(5). „Cererile prevăzute de alin. 4 se soluţionează de C.S.J. a A.J.F., cu aplicarea următoarelor reguli:
– pentru cazurile arătate la lit.
a) , cererea poate fi introdusă numai între două ediţii ale campionatului;
– pentru cazurile arătate la lit.
b) şi c), cererile pot fi introduse pe tot parcursul anului;
– legitimarea la alte cluburi a jucătorilor aflaţi în situaţiile arătate la lit. a), b) şi c), se poate face numai în perioadele de transfer, pe baza hotărârilor definitive şi irevocabile ale comisiilor competente.
Aşadar, sunt şanse mari pentru acei jucători pe care clubul unde sunt legitimaţi nu i-a folosit mai mult de 25% dintre jocurile oficiale, se pot legitima la alt club fără acordul clubului care le deţine carnetele de legitimare şi nu doreşte să i le dea pentru a se legitima la altă echipă.
Unii pretind bani pentru transfer, ceea ce este interzis prin regulament. în toate cazurile sunt cereri tip la A.J.F., respectiv C.S.J. (preşedinte SEPTIMIU BUR-TESCU) şi în baza acestei solicitări cu plata unei taxe de 100 lei, aceste cereri vor fi soluţionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reuşită de excepţie pentru cel mai promiţător fotbalist dâmboviţean al momentului Morenarul Andrei Ivan a marcat în poarta campioanei!

Ajuns la CSU Craiova, tânărul Ivan şi-a arătat potenţialul încă din jocurile de verificare ale oltenilor, acolo unde la fiecare apariţie a reuşit să impresioneze. Doar că părerile excelente pentru golgeterul echipei naţionale de juniori trebuia să se cpnfirme prin reuşite şi în meciurile oficiale, ceea ce s-a întâmplat la […]