Published On: mar, feb. 19th, 2013

S.O.S. PENTRU F.C.M. TÂRGOVIŞTE CEL MAI DIFICIL RETUR

nichiduta.ro

fcm TargovisteDe peste 12 ani de când sunt delegatul echipei F.C.M. TÂRGOVI~TE,
atât în divizia B sau C, nu am avut un retur de campionat care se anunţă atât de disputat, dată fiind situaţia critică existentă acum în fotbalul naţional, dar mai ales în Liga a 2-a şi a 3-a.
Ştim că va fi un an competiţional mult diferit decât altele, dar nu mi-l închipuiam atât de dificil.
La startul ediţiei actuale, 20122013, s-au înscris, în seria a 6-a, 13 echipe. Pe parcurs s-au „pierdut” două. în acest context, F.R.F. a hotărât (cu aprobarea conducătorilor de cluburi) că, începând din campionatul următor, 2013-2014, să se schimbe sistemul competiţional în Liga a 3-a, deoarece numărul de echipe care au posibilităţi financiare să continue competiţia este tot mai mic.
în seria a 6-a, din care facem şi noi parte, au rămas 10 formaţii. GIROM ALBOTA va continua să participe la competiţie şi, evident, va încerca, cu cele 6 puncte pe care le are, să se salveze de la retrogradare (antrenor MIHAI IANOVSCHI).
Studiind puţin programul returului, situaţia F.C.M.-ului este deosebit de dificilă. Dacă facem calculele pe care le oferă hârtia, ce ştim la ora actuală este faptul că la ultima ADUNARE GENErAlĂ cu reprezentanţii Ligii a 2-a şi a 3-a de la MOGOŞOAIA (14-15 ianuarie), s-a stabilit ca Liga a 3-a să fie compusă din 4 serii a câte 18 echipe fiecare.
Atunci, înseamnă că 4×18=72 de echipe. Din ce se compun cele 72 de echipe: 21 vor fi câştigătoarele de la baraj, iar restul de 51 de echipe trebuie luate din clasamentele finale. Ce presupun cele 51 de echipe. în fiecare serie trebuie să retrogradeze echipele clasate pe locurile 13, 12, 11, 10 inclusiv. Dar tot nu este suficient şi, atunci, va trebui ca din 3 serii să retrogradeze şi echipele de pe locul 9, cu cea mai slabă linie de clasament.
Calculul este simplu.
3 serii a 8 echipe = 24 echipe
3 serii a 9 echipe = 27 echipe
în total 51 de echipe la care se adaugă cele 21 de la judeţ egal 72, exact cât vor trebui să cuprindă cele 4 serii preconizate cu 18 echipe.
Evident, este calculul matematic pe care îl va aplica F.R.F. pentru formarea celor 4 serii cu 18 echipe. Probabil că din cauza situaţiilor dificile prin care trece fotbalul, ordinea de retrogradare va fi alta, însă doar dacă unele echipe se vor retrage şi nu vor continua campionatul următor. Ce este sigur este faptul că F.R.F. merge cu 72 de echipe la start, ca eventual retragerile pe parcursul campionatului să rămână la 16-17 echipe cu un minim de jocuri de 24 într-un an competiţional. Apropo, aşa spune acum regulamentul, ca să promovezi, îţi trebuie 24 de jocuri (minim) ori în seria a 6-a vor fi maxim 18 jocuri, şi atunci cum rămâne cu regulamentul privind promovarea?
Situaţia actuală din clasament a F.C.M.-ului este precară. Avem doar
8 puncte, iar celelalte echipe cu şanse de retrogradare au câte 6 (ALBOTA, FĂGĂRAŞ). Opt mai are şi CONPET, iar REGHIN – 9, până la următoarea echipă cu 14 puncte fiind o diferenţă de 5 puncte. Cum fiecare are de jucat doar
9 partide, este greu de crezut că FC ZAGON, cu 14 puncte, acum mai poate fi ajunsă. Bătălia pentru cele 8 locuri din
10 va fi extrem de aprigă. Din seria a 6-a vor trebui să retrogradeze două echipe, deoarece ne încadrăm în cele 3 serii cu linia de clasament mai slabă, iar victoria făgărăşenilor de la noi va cântări greu la final.
F.C.M. TÂRGOVISTE va trebui
mai întâi să câştige meciurile cu CON-PET PLOIEŞTI, GIROM ALBOTA şi REGHIN pe teren propriu. Nu trebuie pierdută partida de la FĂGĂRAŞ. Cu 10 puncte adăugate la cele 8 pe care le avem, putem spera, cu 18 la total, să evităm locurile 9 şi 10. Dar, atenţie mare, „ne-am ars cu ciorbă, trebuie să suflăm şi în iaurt”. Trebuie să luăm în calcul că tocmai cu echipele din subsolul clasamentului jucăm acasă şi trebuie să câştigăm. Dar aşa cum am zis, ca şi în tur, cu CIVITAS FĂGĂRAŞ sau FC ZAGON, echipe cărora noi le-am „oferit” puncte şi le-am dat speranţa salvării de la retrogradare.
Mai trebuie luat în calcul un alt „aspect”, cele trei echipe cu care F.C.M. TÂRGOVIŞTE se va lupta să evite retrogradarea (CONPET PLOIEŞTI,
GIROM ALBOTA şi CIVITAS FĂGĂRAŞ) au şi „aliaţi” la nevoie, pe CÂMPINA şi BRAZI (CONPET), pe FC PITEŞTI (ALBOTA), pe TĂRLUNGENI ( făgăraş). f.c.m. târgovişte este singură, doar cu propriile forţe.
Spunem asta pentru că suntem obişnuiţi cu rezultatele „neobişnuite”, mai ales pe final, când se va şti cine promovează. Vă aduc aminte de ultima ediţie, când DAMILA MĂCIUCA a declarat că a venit să câştige meciul, chiar dacă punctele nu-i mai foloseau, ci doar să ne retrogradeze pe noi şi să-şi salveze vecinii lor de la OLTCHIM. Probabil că noi nu am luat în calcul aceste realităţi ce ne aşteaptă în retur. F.C.M. TÂRGOVIŞTE are o singură şansă, „ECHIPA”. Trebuie să avem o altă echipă faţă de cea din prima parte, cu care am reuşit doar 8 puncte, iar acum ne trebuie minim 10. Dacă perioada care a mai rămas până pe 15 martie nu va fi bine fructificată printr-o pregătire superioară, vom avea surprize neplăcute la final. După primul meci, previziunile sunt sumbre, vor mai fi câteva partide de verificare, iar dacă jocul echipei nu se va îmbunătăţi simţitor, vor trebui luate măsurile care se impun, altfel vom juca la anul cu Valea Voievozilor.
Deşi nu am comentat niciodată evoluţia echipei URBAN TITU, mă văd nevoit să spun că elevii lui NICU CROITORU au şanse mai mari ca F.C.M. să evite retrogradarea, adică să termine pe locul 9. URBAN poate fi mai liniştită în retur, deoarece RAPID II
BUCUREŞTI şi EOLICA s-au retras (au depus documentele de retragere la F.R.F.), iar SPORTUL STUDENŢESC, cu 0 puncte, nu poate spera la evitarea retrogradării. URBAN are deja 6 puncte din cele 9, deoarece va câştiga la masa verde cu RAPID 2 şi EOLICA câte 3 puncte.
URBAN TITU mai are un atu în plus, având antrenorul anului 2012 din fotbalul dâmboviţean, fapt care spune mult. Echipa i-a pierdut pe IONICĂ şi IVAŞCU, dar i-a înlocuit cu SĂNDULESCU şi PENESCU.
Sperăm ca semnalul nostru să fie recepţionat de jucătorii şi antrenorul
lui F.C.M. TÂRGOVIŞTE. în sensul bun al cuvântului.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro