S-au semnat primele 21 de contracte prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan a semnat primele 21 de contracte prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, proiect unic în ţară, lansat de preşedintele Corneliu Ştefan, vine în sprijinul tuturor comunităţilor dâmboviţene. Atât oraşele, cât şi comunele au şanse egale la dezvoltare. Edilii din întreg judeţul Dâmboviţa au depus 45 de cereri de finanţare pentru proiectele pe care doresc să le implementeze. 30 au fost deja evaluate iar vineri, 25 iunie s-au semnat 21 de contracte, la sediul CJ Dâmboviţa. Pentru drumuri au fost depuse 17 proiecte, pentru tineret şi sport alte trei proiecte, pentru unităţi sanitare – două proiecte, pentru lucrări privind reţele de canalizare – două proiecte, colectarea apelor pluviale -două proiecte,reţea de apă-un proiect , un proiect pentru centru civic – în comuna Potlogi, un proiect pentru un pod şi un proiect pentru centru cultural. Valoarea totală a proiectelor depuse, evaluate şi aprobate este de 65.218.284 lei cu finanţare din partea CJ Dâmboviţa de 29.000.000 de lei iar din partea primăriilor, finanţare de 36.000.000 lei. Toate aceste proiecte au fost aprobate în şedinţa CJ Dâmboviţa din data de 24 iunie 2021.
De finanţări beneficiază toate localităţile, indiferent de rangul acestora. Fie că vorbim de comune, oraşe sau municipii, toate pot depune cereri de finaţare, dar, un aspect foarte important de care trebuie ţinut cont, Consiliul Judeţean Dâmboviţa susţine maximum 50% din valoarea totală a proiectului, solicitantul urmând să contribuie, la rândul său, cu cel puţin jumătate din suma necesară implementării acestuia.
Numai anul acesta, primăriile din judeţul nostru vor avea la dispoziţie sumele necesare pentru investiţii în:

 • drumurile judeţene care trec prin centrele civice ale localităţilor;
 • trotuarelor, iluminatului public, a sistemelor pluviale;
 • realizare, modernizare, reabilitare poduri şi podeţe aflate pe drumurile judeţene;
 • realizarea de staţii pentru transportul în comun;
 • amenajare parcări;
 • reţele de apă-canal;
 • protejarea mediului;
 • infrastructură sportivă;
 • construirea şi modernizarea instituţiilor de învăţământ;
 • cabinete medicale şi dispensare care să asigure acces cât mai rapid la servicii de sănătate;
 • construirea, modernizarea, extinderea .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA primeşte cereri de înscriere în programul pentru legume

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură primeşte cereri de înscriere în Programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2021, în conformitate cu prevederile Horărârii nr. 651/2021 pentru aprobarea programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate, până cel târziu la data de 20 […]