S-au semnat contractele de execuţie pentru alte două loturi de covoare bituminoase

Au fost semnate contractele de execuţie a covoarelor asfaltice cuprinse în loturile I şi II din cadrul procedurii de achiziţie publică privind „Lucrări de întreţinere periodică a drumurilor judeţene prin covoare bituminoase, etapa I”. La evenimentul desfăşurat la Căminul Cultural din comuna Bărbuleţu au participat: deputatul Corneliu Ştefan, consilierul judeţean, Mihai Istrate, primari şi viceprimari ai comunelor vizate de lucrările ce fac obiectul celor două contracte. Primul lot are o lungime de 39,745 km şi vizează realizarea unor covoare bituminoase pe DJ 702B, sectorul Gemenea (DN 72A) – Cândeşti Vale – Tătărani -Măneşti, Ungureni – Lucieni (DN 72). Unităţile administrativ-terito-riale beneficiare ale lucrărilor sunt: Cândeşti, Tătărani, Măneşti, Dragomireşti, iar valoarea contractului de lucrări este de 14.516.812,17 lei, inclusiv TVA.Cel de-al doilea lot, cu o lungime totală de 34,231 km, vizează lucrări de reparaţii şi întreţinere pe următoarele sectoare de drumuri judeţene:

  • DJ 712A, sector Râu Alb -Gura Bărbuleţului – Pietrari -Aluniş – Manga – Izvoarele (DN

72A), L=15,566 km;

  • DJ 702A, sector Potocelu -Ludeşti – Hulubeşti – Valea Mare – Livezile – Voia, L=18,665 km.
    Pentru acest lot, unităţile administrativ-teritoriale beneficiare ale lucrărilor sunt: Râu Alb, Bărbuleţu, Pietrari, Voineşti, Ludeşti, Hulubeşti, Valea Mare, Crângurile, iar valoarea contractului de lucrări este de
    12.631.358,72 lei, inclusiv TVA.
    În cadrul întâlnirii, preşedintele CJD, Alexandru Oprea, a transmis: „Iată că reuşim astăzi, după o perioadă de aproape două luni de când am semnat procedurile de achiziţie publică, să semnăm şi contractele de lucrări pentru aceste două loturi. Reuşim astăzi să îndeplinim o promisiune pe care am făcut-o, aceea de a asfalta în cursul acestui an, peste 220 km de drumuri judeţene. Noi, cei de la consiliul judeţean am avut curajul să depunem aceste proiecte, când se vorbea despre Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Din păcate, iniţial nu am reuşit să obţinem finanţare prin acest program, dar iată că, în final, am reuşit să alocăm, din bugetul CJD, nu mai puţin de 27 milioane lei.”
  • De asemenea, deputatul Corneliu Ştefan a subliniat importanţa pe care o au investiţiile în domeniul infrastructurii rutiere: „Este o bucurie pentru mine să particip astăzi la acest eveniment. Asistăm la un moment de normalitate. Felicit actuala conducere a consiliului judeţean pentru că a dat dovadă de seriozitate. Aceste covoare asfaltice sunt lucruri importante pentru toate localităţile şi mai ales pentru această zonă unde drumurile judeţene au avut mult de suferit în ultimii ani. Este un moment important astăzi şi cred că pornind de la Gura Bărbuleţului şi până la cea mai îndepărtată localitate, covoarele asfaltice sunt benefice pentru aceste comunităţi. Sunt foarte multe proiecte pe care le avem de realizat şi cred că prin voinţă putem să le realizăm. Vă îndemn să gândim proiecte pentru oameni, proiecte pentru comunităţile locale!”.
  • Reamintim faptul că, în perioada aprilie-mai a acestui an, au fost semnate alte 3 contracte de execuţie, reparaţii şi întreţinere de covoare asfaltice ce vizează aproximativ 85,5 km de drumuri judeţene, cu o valoare totală de 28.908.760,02 lei, inclusiv TVA. În cadrul acestor contracte, până în prezent, au fost finalizate lucrările de aşternere a covorului asfaltic pentru aproximativ 33 de kilometri de drumuri, urmând ca în perioada imediat următoare să fie realizare acostamentele şi lucrările de siguranţa circulaţiei şi, totodată, să fie aşternut covorul asfaltic pe celelalte sectoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiectul de extindere şi modernizare de la Creşa nr. 8 este aproape de finalizare

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, city-managerul Gabriel Boriga şi viceprimarul Cătălin Rădulescu au fost astăzi pe şantierul deschis la Creşa nr. 8, în cadrul proiectului de extindere şi modernizare a instituţiei. Lucrările de construcţii sunt finalizate, fiind respectate graficele de lucru, ceea ce va permite redeschiderea creşei la termenul prevăzut.„În […]