S-au răsturnat cu maşina într-o râpă din zona Padina-Peştera

I.B.

masina rasturnataCinci persoane, printre care şi un copil, au scăpat ca prin minune cu viaţă după ce maşina în care se aflau a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat într-o râpă în masivul dâmboviţean Bucegi. Accidentul rutier s-a produs la doar câteva sute de metri de telecabina de la Peştera, în vecinătatea Vilei Octavian. Autoturismul se deplasa spre telecabină iar conducătorul auto, cel mai probabil într-o clipă de neatenţie a pierdut controlul volanului, iar maşina a ieşit de pe drum şi s-a dat peste cap, aterizând într-o râpă de la marginea drumului. Din fericire, toţi pasagerii au scăpat teferi, suferind mici traumatisme. La faţa locului au ajuns imediat jandarmii şi sal-vamontiştii. Salvatorii montani le-au acordat primul ajutor, oamenii fiind în afara oricărui pericol.
Sfaturi pentru a conduce în siguranţă pe drumurile montane
Conducerea unui autoturism pe drumurile care traversează munţii poate fi o experienţă minunată şi antrenantă, dar poate devein şi periculoasă pentru şoferii neatenţi sau teribilişti
1. Asiguraţi-vă că frânele, ştergătoarele sunt în stare bună. Utilizarea frecventă a frânei poate supraîncălzi fluidul şi puteţi pierde din eficienţa frânei atunci când aveţi mai mare nevoie. De asemenea, verificaţi pneurile şi asiguraţi-vă că sunt umflate corect.
2. Nu „tăiaţi” axul drumului. Majoritatea drumurilor de munte sunt mai înguste decât autostrăzile.
3. Amintiţi-vă că maşina care urcă are întotdeauna prioritate. întotdeauna trebuie să aşteptaţi cât este necesar pentru ca autovehiculele să revină pe banda lor.
4 . Dacă alegeţi să exploraţi drumuri secundare sau neasfaltate, respectaţi următoarele recomandări: suprafeţele neasfaltate pot aduce probleme cu tracţiunea, deci încetiniţi şi luaţi curbele mai larg decât în cazul drumurilor asflaltate. 5. Faceţi frecvent pauze. Pentru a circula noaptea pe drum de munte poate fi mult mai obositor decât în cazul în care conduceţi pe drum drept. Tineţi cont de faptul că deplasarea pe astfel de drumuri nu poate depăşi mai mult de şase ore pe zi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noii aleşi ai comunei Răzvad au depus jurământul

Cel mai tânăr primar din judeţul Dâmboviţa, ales la scrutinul din 5 iunie, este Emanuel Spătaru. Acesta a câştigat alegerile locale în comuna Răzvad. Emanuel Spătaru îi urmează, în mare parte cariera administrativă a unchiului său, Emanoil Savin, cel care conduce primăria Buşteni de 12 ani. Primarul Buşteniului, Emanoil Savin, […]