S-AU LUAT LA TRÂNTA CU SUPERSTARURILE CAPITALEI CSM Târgovişte – CSM Bucureşti 2-3 (22-25; 13-25; 25-13; 25-22; 10-15)

Mihai ROŞOIU

Ce meci a fost sâmbătă seara, în bătrâna Polivalentă târgovişteană. Cine n-a ajuns la sală sau cine a plecat impediat după jocul echipei de baschet, a pierdut o confruntare cu adevărat excepţională între două dintre cele mai bune formaţii ale voleiului feminin românesc în ultmii ani. Noua trupă a CSM-ului din Târgovişte a primit vizita super-vedetelor de la CSM Bucureşti. Cu un lot înţesat de jucătoare aduse din toate colţurile lumii, „capitalistele” au început în forţă la Târgovişte, dorind parcă să dea un prim semnal de alarmă pentru cei care visează la titlul national în acest debut de campionat. Puncte spectaculoase, scheme de manual, block-uri aproape perfecte sau servicii desprinse din jocurile video. Acesta a fost arsenalul bucureştenceleor în primele două seturi ale duelului.
Fetele noastre au răspuns cum au putut. În primul set, cu decenţă, în al doilea, fără vlagă. Totul părea să se desfăşoare conform calculului nemilos al hârtiei. În tribune lumea se împuţina, anticipând un 3-0 scurt precum un blitzkrieg al armatelor germane. Numai că din setul al treilea, Târgoviştea s-a trezit. Simpaticul Valerijan Luka a început să se agite de mama focului pe bancă, iar mingiile au început să muşte şi din terenul superstarurilor din Capitală. Cu Isabela Marciu parcă reinventată special pentru acest meci, CSM-ul nostru a făcut o manşă aproape perfectă. A fost 25-13, însă nici măcar asta nu părea să aducă optimismul în tribune. A urmat sfertul 4. Mult mai echilibrat decât precedentele două. „Portocala mecanică”, costumată sâmbătă într-un frumos echipament mov, s-a ţinut scai de adversare, alături de care a mers cap la cap până spre finalul manşei. Atunci, asemenea unui sprinter care impinge în picioare atunci când zăreşte linia de sosire, dâmboviţencele au fost mai lucide şi au găsit soluţiile pentru a ajunge primele la 25 şi pentru a egala, în mod nesperat, situaţia.
Şi astfel s-a făcut 2-2, cu o echipă târ-govişteană ţinută în joc de trasoarele „falşilor”, de dăruirea totală a liberoului Jeremic sau de spiritual de sacrificiu al Alexandrei Trică.
Numai că în decisiv, echipa din Bucureşti a reuşit să judece ceva mai lucid finalul şi să puncteze atunci când a fost nevoie. S-a terminat 15-10, însă oamenii care s-au bucurat de spectacolul din sală au recunoscut la unison că fetele au jucat pe placul lor: „Am câştigat un punct, nu am pierdut nimic. Am fost la înălţime”, a spus unul dintre cei mai înflăcăraţi suporteri ai grupării târgoviştene. Casetă tehnică:
CSM Târgovişte – CSM Bucureşti 2-3 (22-25; 13-25; 25-13; 25-22; 10-15)
Târgovişte: Klisura 21, Buterez 6, Djuric 1, Lakovic 13, Calotă 3, Trică 7, Sredic 14, Ciocian 1, Marciu 11.
Antrenor: Luka Valerijan
Bucureşti: Salaoru 12, Truşkina 7, Balkestein 7, Koolhaas 4, Ungureanu 2, Markevich 12, Kodola 26, Hashimoto 4. Antrenor: Akbaş Ferhat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SÂMBĂTA FARA VICTORII PENTRU CSM TÂRGOVIŞTE

Sâmbătă mai puţin fericită pentru fanii echipelor de baschet şi volei ale Clubului Sportiv Municipal Târgovişte. Ziua a început cu meciul de baschet feminin dintre CSM Târgovişte şi CSM Satu Mare. Formaţia noastră, nou promovată în Liga Naţională a reuşit să ţină piept vicecampioanei României, fiind învinse cu noroc de […]