S-au „întors” fetele lui Cornea! Avem două campioane de seniori! Georgiana Paic – Filip şi Adina Popescu au făcut spectacol la ultima ediţie a Campionatelor Naţionale de lupte pentru seniori

Mihai ROŞOIU

bogdan manoleNouă titluri de campioană a României, dintre care şapte consecutive. Este bilanţul incredibil al uneia dintre cele mai valoroase sportive din istoria judeţului. Numele său este Georgiana Paic-Filip, luptătoarea care a reuşit în cariera sa câteva rezultate absolut impresionante.
La ultima ediţie a Naţionalelor de seniori, Georgiana a recidivat. Adică a câştigat un nou titlu de campioană a ţării la categoria 60 de kilograme, depăşindu-şi net toate rivalele care au atentat la medalia de aur. La un asemenea palmares pe plan inter, federaţia trebuia să îi ofere titlul naţional pe viaţă, puţine fiind categoriile la care o sportivă să domine atât de autoritar.
Şi pentru ca dominaţia târgovişteană să fie completă, Adina Popescu şi-a copiat colega mai experimentată şi a devenit cea mai valoroasă luptătoare a României la categoria 69 de kilograme. Eleva profesorului Cornea şi-a confirmat statutul de favorită şi s-a impus la rându-i fără mari probleme.
Zestrea de medalii a Clubului Sportiv Târgovişte a fost mult mai bogată şi asta pentru că alte două luptătoare pregătite de profesorul Cornea au urcat pe podium. Ana Maria Otvoş a ajuns până în finala categoriei 69 de kilograme, fiind învinsă chiar de coechipiera sa, Adina Popescu, iar Georgiana Burduf a luat tot argint la o categorie de greutate mică, respective 48 de kilograme.
Cu un asemenea palmares, fetele lui Cornea au dus Clubul Sportiv Târgovişte pe primul loc al clasamentului pe echipe, dâmboviţencele devansân-du-le chiar pe rivalele de la Steaua Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA JOCURILOR DE BARAJ PENTRU PROMOVAREA ÎN LIGA A 3-A, CAMPIONATUL EDIŢIEI 2014/2015

1. Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 29 mai 2014, promovează din Liga a 4-a în Liga a 3-a, campionatul ediţiei 2014/2015, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 campioane declarate de AJF/AMFB. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenuri neutre, la […]