Published On: mar, Iun 6th, 2017

S-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii de apă în judeţul Dâmboviţa

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit evenimentul de semnare a contractului de finanţare pentru proiectul „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa, în perioada 2014-2020”, proiect cofinanţat din fonduri de coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), Axa prioritară 3, Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor.
Evenimentul a fost prezidat de ministrul delegat în Ministerul Fondurilor Europene (MFE) – Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa -Alexandru Oprea, Adrian Ţuţuianu – senator, vicepreşedintele CJD şi preşedinte ADI Apă Dâmboviţa – Claudia Gilia, primarul municipiului Târgovişte – Cristian Stan, directorul general al Direcţiei Generale a POIM – Cătălin Gheran, directorul general al SC Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA – Adrian Dumitru şi prefectul judeţului Dâmboviţa -Antonel Jîjîie. Cu acest prilej, preşedintele CJD, Alexandru Oprea, a subliniat importanţa acestui contract de finanţare, în valoare totală de 27.617.334, 65 lei, de care vor beneficia 51 de localităţi dâmboviţene, membre ale ADI APă. Programul vizează, în acest sens, şi facilitarea accesului la resursele de apă din zona montană.
La rândul său, Rovana Plumb, ministru delegat în Ministerul Fondurilor Europene, a evidenţiat beneficiile acestui program pentru judeţul Dâmboviţa, asigurând beneficiarii proiectului de întreaga susţinere a ministerului în vederea unei implementări eficiente. O altă intervenţie în cadrul întâlnirii a avut-o şi senatorul Adrian Ţuţuianu, care a făcut apel la responsabilitate şi implicare din partea celor delegaţi cu gestionarea eficientă a acestui proiect.
Obiectivul general al proiectului constă în elaborarea documentaţiilor necesare în vederea obţinerii finanţării proiectului de investiţii din fondurile europene destinate perioadei de programare 2014-2020, asig-urându-se, astfel, atât continuarea strategiei locale pentru dezvoltarea sectorului de apă şi apă uzată, cât şi îndeplinirea obligaţiilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană, precum şi a legislaţiei specifice naţionale şi europene în sectorul de apă/apă uzată.
Ca şi obiectiv specific, proiectul îşi propune creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane precum şi a gradului de asigurare a alimentarii cu apă potabilă a populaţiei.
Contractul de finanţare a fost parafat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice si Fondurilor Europene şi de SC Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA.
La evenimentul de astăzi au mai participat: secretarul de stat în Ministerul Mediului – Laurenţiu Neculaescu, directorul general al Organismului Intermediar Piteşti, Regiunea 3 Sud Muntenia -Petruţa Baron, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Alin Manole, parlamentarii: Oana Vlăducă, Carmen Holban, Corneliu Ştefan, Dumitru Lupescu, reprezentanţi ai SC Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA, primarii celor 51 de unităţi administrativ-teritoriale care au în derulare proiecte pe POIM, precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară APA Dâmboviţa.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>