S-a decis vânarea integrală a mistreţilor din fondul de vânătoare nr. 13 Runcu

Autorităţile din Dâmboviţa sunt din nou în alertă ca urmare a confirmării oficiale a prezenţei virusului Pestei Porcine Africane (PPA) la mistreţi, pe raza localităţii Bădeni din comuna Runcu, judeţul Dâmboviţa, în fondul de vânătoare 13 Runcu aparţinând APMTC Runcu. ^
În conformitate cu procedurile legale în vigoare, fondul de vânătoare a fost pus sub restricţie oficială, pe o rază de 13 km în jurul focarului. Astfel, în cadrul şedinţei CLCB, în scopul reducerii propagării bolii, a fost aprobat Planul de măsuri pentru combaterea PPA la mistreţi şi s-a dispus emiterea următoarelor decizii:
– Distrugerea carcaselor şi cadavrelor de suine prin metode alternative incinerare-îngro-pare;
– Instaurarea zonelor de restricţie cu confirmare de trimitere/primire.
Totodată, se vor întreprinde campanii de informare, atât a vânătorilor, cât şi a crescătorilor de suine cu privire la: evoluţia pestei porcine africane, modalitatea de transmitere, simptomatologia, restricţiile impuse şi alte măsuri de prevenire a răspândirii şi a combaterii bolii.
Facem precizarea că virusul Pestei Porcine Africane nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact major la nivel social şi economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comuna Răzvad trimite Patrioţi în Europa Răzvad merită mai mult, Dâmboviţa merită mai mult, România merită mai mult!

De câteva săptămâni bune, PSD Dâmboviţa a pornit caravana întâlnirilor cu cetăţenii, simpatizaţii şi membrii de partid din fiecare localitate dâmboviţeană. Duminică, după-amiază, liderii PSD Dâmboviţa au ajuns şi în comuna Răzvad. Întâlnirea cu cei peste 200 de cetăţeni, simpatizaţi şi membrii de partid, a avut loc la noul sediu […]