S-a constituit Grupul EURO COVID-19

Mihai ROŞOIU

În cadrul procesului de pregătire a organizării EURO 2020 la Bucureşti s-a constituit Grupul local EURO COVID-19, care va funcţiona pe lângă Structura Locală de Organizare (LOS) şi în acord cu Grupul UEFA COVID-19.
Şedinţa de constituire a avut loc pe 2 februarie la sediul FRF în prezenţa reprezentanţilor ministerelor Sănătăţii, Tineretului şi Sportului, Afacerilor Interne, DSU, Primăriei Capitalei, Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, FRF şi LOS Bucureşti. Coordonatorul grupului este Răzvan Mitroi, manager din partea FRF, care a şi enunţat obiectivul urmărit: identificarea unei soluţii viabile de a permite accesul în tribunele Arenei Naţionale în totală siguranţă pentru publicul iubitor de fotbal.
Grupul EURO COVID-19 a
răspuns unui set complex de chestionare de analiză a riscului, concepute de UEFA împreună cu OMS.
După completarea celor peste 100 de rubrici a rezultat că riscul răspândirii pandemiei prin deschiderea tribunelor Arenei Naţionale este VERY LOW (foarte scăzut). Evident, acest fapt este valabil în condiţiile implementării unui plan amplu de măsuri anti-COVID, pe care LOS Bucureşti şi-l va asuma împreună cu Primăria Capitalei şi
UEFA.
Pentru următoarea întâlnire de lucru se vor identifica actele normative, procedurile, planurile, metodologiile care trebuie adaptate sau iniţiate astfel încât să poată fi permis accesul în tribunele Arenei Naţionale.

În paralel se va lucra la Conceptul Medical de diminuare a răspândirii pandemiei de COVID-19, care să convingă autorităţile de riscul scăzut de îmbolnăvire la stadion.
După cum a anunţat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, Bucureştiul îşi propune să acceseze scenariile de ocupare a tribunelor în proporţie de 30-50% la meciurile EURO 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DECIZII DE ULTIMĂ ORĂ ÎN BASCHETUL ROMÂNESC

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a hotărât, în baza votului exprimat online, în data de 27.01.2021, de către 13 membri, următoarele: Se aprobă cu unanimitate modificarea calendarului de testare din Protocolul Medical FRB după cum urmează – „În cazul competiţiilor naţionale de baschet organizate în spaţii închise (săli […]