S-a aprobat suplimentarea cu 1.175 a numărului de posturi din Educaţie

0 0

S-a aprobat suplimentarea cu 1.175 a numărului de posturi din Educaţie, în principal destinate învăţământului preuniversitar de stat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Hotărârea de Guvern aprobată modifică şi completează HG 369/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei.

‘În principal, aceste posturi suplimentare sunt destinate învăţământului preuniversitar de stat, inclusiv învăţământului special, Centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, Centrului municipiului Bucureşti de resurse şi asistenţă educaţională, 1.100 de posturi alocate suplimentar pentru această direcţie’, a afirmat Cărbunaru.

Ministerul educației a cerut suplimentarea acestor posturi pentru că începând cu acest an şcolar, este necesară creşterea gradului de cuprindere a copiilor cu vârste între 3 – 5, 6 ani în învăţământul preşcolar (n.red la clasa pregătitoare )şi a celor cu vârste de 6 – 18 ani, în învăţământul obligatoriu.

Potrivit datelor comunicate de inspectoratele şcolare, în baza prevederilor Ordonanței de urgență nr. 100/2021, în acest an şcolar, vor fi preluate 148 de creşe din 29 de judeţe şi municipiul Bucureşti în care sunt 1.898 de posturi ocupate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mașină în flăcari

O maşină a luat foc în mers, la intrarea în Târgovişte, în cartierul Priseaca. Pompierii au ajuns la faţa locului cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă Smurd. Pompierii au ajuns la faţa locului cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă Smurd de la Detaşamentul Targoviste.   Maşina a fost […]