Rovana Plumb, aleasă în forumul de conducere a Partidului Socialiştilor Europeni

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, preşedintele OFSD şi preşedinte interimar al PSD Dâmboviţa, a fost aleasă în forumul de conducere a Partidului Socialiştilor Europeni potrivit deciziilor luate în cadrul Congresului PES, desfăşurat la Lisabona. Rovana Plumb a spus misiunea domniei sale în cadrul pEs şi pe mai departe este să promovez o politică social-democrată modernă, conectată la realităţile naţionale şi europene: „Sunt onorată că îmi voi reprezenta colegii social-democraţii la nivel european, mai ales în contextul alegerilor europene care se vor desfăşura în mai anul viitor. Alegerile europene sunt o provocare pentru România şi pentru UE şi este datoria noastră să ne asigurăm că cetăţenii europeni au opţiuni de vot viabile şi că înţeleg politica social-democrată drept parte din soluţie. Aceasta va fi misiunea mea în cadrul PES şi pe mai departe – să promovez o politică social-democrată modernă, conectată la realităţile naţionale şi europene. Apartenenţa la cea mai puternică familie politică europeană îmi dă încredere că România poate fi cu adevărat puternică în Europa”, a declarat Rovana Plumb.
Rovana Plumb a mai spus : „România va fi mai respectată dacă vom avea mai mulţi social-democraţi în Parlamentul European, care să susţină aceste probleme pe agenda europeană. Europa are nevoie de mai mulţi social-democraţi care nu şi-au pierdut reperele şi care vor pune drepturile europenilor mai presus de orice”.
În cadrul Congresului PES a fost discutat şi subiectul referitor la preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Centru pentru copii cu dizabilităţi, inaugurat la Găeşti

A fost inaugurat Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap, din oraşul Găeşti, în urma finalizării obiectivului „Modernizare, reabilitare şi schimbare destinaţie la construcţia existentă, din cantină în centru de recuperare pentru copilul cu handicap”. Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap se află în incinta Complexului de Servicii Sociale […]