Published On: joi, aug. 8th, 2013

Românii nu-şi vor mai putea înmatricula maşinile în Bulgaria

nichiduta.ro

Accident Nisipuri 01Bulgarii s-au săturat de numărul mare de români care îşi înmatriculează maşinile la ei, aşa că au decis să modifi-cie legislaţia rutieră, astfel încât cei care uită să schimbe actele maşinii să fie amendaţi.
Numărul mare de maşini înmatriculate la bulgari reprezintă o problemă şi pentru autorităţile din România. Şi la noi au fost propuneri de modificare a Codului Rutier, însă au rămas doar pe hârtie.
Potrivit unui proiect de lege, în cazul în care un român îşi înmatriculează maşina în Bulgaria, după care „uită” să mai schimbe actele autoturismului, acesta va fi amendat cu 75 de euro. Prin acest amendament la Codul Rutier, poliţia speră să pună capăt fenomenului înmatriculării autoturismelor în Bulgaria. Şi aceasta nu este singura modificare. Un alt articol din proiectul de lege amintit prevede ca, în cazurile în care cumpărătorul unei maşini este cetăţean străin, fără domiciliul în Bulgaria, numerele de înmatriculare bulgăreşti să fie predate la Poliţia Rutieră, iar noul proprietar să primească plăcuţe provizorii ca să poată circula cu ele timp de 60 de zile, înainte să primescă numere din ţara sa.
Dacă aceste amendamente vor fi aprobate, în jur de o sută de mii de români care conduc autoturisme înmatriculate în Bulgaria vor fi afectaţi. (S.Ş.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro